Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami fotorecept
Pochúťka zo Stredozemia. U nás je dosť často, obľúbené jedlo v celej rodine. Dúfam, že aj vy si pochutíte.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na olivovom oleji. Oleja treba trochu viac. Čili papričku, ak chceme zbavíme zrniečok, prekrojíme a tiež vložíme do hrnca. Opekáme do zlatova.
-
2
Paradajky zbavíme šupky. Ja ich jednoducho prekrojím napoly a potom strúham. Lepšie sa hodia mäsité paradajky. Šťavu potom postupne pridávame do hrnca, aby sa všetko poriadne opražilo. Postupne, každú dávku jednotlivo osolíme. Opekáme a opekáme, možno aj 30 minút, až sa paradajky podobajú na hustú šťavu z pohára z obchodu :-) Keď je hotovo, omáčku trochu mixneme tyčákom.
-
3
Medzitým si pripravíme guľky. Zmiešame oba druhy mletého mäsa, posolíme a pokoreníme. Mokrou rukou tvarujeme guľky veľkosti orecha a ukladáme na plech. Pred pečením každú guľku pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme do zlatova, asi tak 20 minút na 180 °C. Niekto má guľky v omáčke rád mäkké a nepečie ich, len ich potom surové hádže do omáčky a opatrne mieša a varí.
-
4
Uvaríme si cestoviny podľa chuti. Hotové guľky vložíme do hrnca s omáčkou, aj s výpekom z pekáča. Opatrne premiešame. A pár minút na slabom ohni dovaríme. Zmiešame s cestovinami. Hotovo.









Ďakujem. Rúra je dobrá vec :-)
Karfiol v rúre robievam ako prílohu, do šalátov .. atď. Ale obalovaný sa mi zdá trošku "natvrdší" … obalovaný mi chutí dobre opečený o oleji …