Mäsové guľky

Ajapsandali s mäsovými guľôčkami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a baklažán nakrájame na rovnaké kocky, papriku na pásiky, cibuľu nadrobno. Do panvice dáme cibuľu, zemiaky, baklažán, bobkové listy a olej. Prikryté pražíme na miernom ohni, občas poriadne pomiešame, pokiaľ nie je zelenina mäkká.
  2. Pridáme ošúpané posekané paradajky a pretlak rozriedený 3 PL vody. Zamiešame a znovu prikryjeme. Po 3 minútach pridáme pokrájanú papriku, posekaný cesnak a zvyšné koreniny. Osolíme a prikryté dusíme ešte asi 5 minút.
  3. Mäsové guľôčky: Medzitým pomelieme hovädzie mäso spolu s cibuľou. Chlebovú striedku zalejeme mliekom a necháme 2-3 minúty postáť. Chlieb poriadne vyžmýkame a pridáme ho k mäsu. Pridáme vajcia, saturejku, nasekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ. Poriadne vymiešame. Vytvarujeme guľôčky, ktoré opekáme na oleji, alebo ich upečieme v rúre.