Hokkaido koláč
Spomienky na jeseň. Posledná tekvica hokkaido mala tú česť a vznikol z nej sladký jesenný koláč....
Orechové rezy I
Z kuchárskej knižky z roku 1983 pod názvom Londýnske zákusky a veľmi podobný recept zo zošita nebohého...
Orechové rezy II
Tento recept pochádza z kuchárskej knihy z roku 1948. Trochu som ho upravil a pripravil do...
Číra cesnaková polievka s karí krutónmi
Jednoduchá polievočka, ktorú pripravuje môj 11-ročný syn. Deti túto polievku zbožňujú.
Pomarančový koláčik
Pôvodne citrónový koláč, ktorý nám veľmi chutí, som skúsil s pomarančom. Výsledok je sladší...
Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou
Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce...
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...
Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...
Plnené bosniaky
Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou......
Zapečená cuketa s paradajkami a mozzarellou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý spôsob ako pripraviť čerstvú zeleninu zo záhrady. Už len škoda,...
Jahodová želé torta
Jahodová plnka na piškótovom ceste kombinovaná s tvarohovo-šľahačkovým krémom, poliata jahodovou želatínou. Jahodové osvieženie na...
Jahodovo-rebarborové duo
Sladké jahody s kyslastou rebarborou tvoria nádhernú dvojicu. Výborný osviežujúci koláčik.
Jahodový zákusok - sladké trio
Sladučké jahody, šľahačka vymiešaná s tvarohom na čokoládovom ceste. Sladké trio, ktoré poteší oči,...
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Špenátové knedličky pod syrovou perinou
Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu...
Čokoládové muffiny
U nás sú muffiny veľmi obľúbené. Najlepšie sú s čerstvým ovocím. Už čoskoro dozrejú prvé...
Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...
Plnené zemiaky
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...
Zázvorovo-rebarborové čatní
Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...
Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...