Zapekaný kaleráb

remyRemy, 42 ročný muž, Šaľa, 16. júna 2017 18:42
Ďalšie jeho recepty »

Zapekaný kalerábFoto: remy

Jednoduchý recept na zapekaný kaleráb so slaninkou a šampiňónmi.

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kaleráby ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody. Cca 10 minút.

  2. 2

    Na masle si osmahneme očistené a nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a koreniny podľa chuti.

  3. 3

    Uvarené kaleráby vložíme do maslom vytretého pekáča. Navrstvíme osmahnutú zmes so slaninkou.

    Zapekaný kaleráb - obrázok 3
  4. 4

    Na zmes nastrúhame tvrdý syr (výborne sa hodí údený). A zakryjeme plátkami syra. Dáme zapiecť cca na 220 °C 20 minút.

    Zapekaný kaleráb - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 13 ľudí (3,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist