Foto: remy
Jednoduchý recept na zapekaný kaleráb so slaninkou a šampiňónmi.
Postup
-
1
Kaleráby ošúpeme, nakrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody. Cca 10 minút.
- 2
Na masle si osmahneme očistené a nakrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a koreniny podľa chuti.
- 3
Uvarené kaleráby vložíme do maslom vytretého pekáča. Navrstvíme osmahnutú zmes so slaninkou.
- 4
Na zmes nastrúhame tvrdý syr (výborne sa hodí údený). A zakryjeme plátkami syra. Dáme zapiecť cca na 220 °C 20 minút.
Tiež kaleráb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu