Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Hokkaido koláč fotorecept

remy - fotkaremy, 7. decembra 2017
Hokkaido koláč (fotorecept)
Foto: remy

Spomienky na jeseň. Posledná tekvica hokkaido mala tú česť a vznikol z nej sladký jesenný koláč.

25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
1 PL
4 ks
250 g
1 bal
200 ml
350 g
1 bal
1 KL
Orechová zmes:
200 g
80 g
100 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hokkaido umyjeme, nakrájame a potrieme medom. Dáme upiecť na cca 30 minút pri cca 120 °C. Hokkaido nastrúhame bez šupy na jemnom strúhadle. Váha 800 g bola v očistenom, surovom a nepečenom stave.

    Hokkaido koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej. Primiešame nastrúhanú tekvicu, vanilínový cukor a lyžičku škorice. Postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Na záver jemne vmiešame sneh z bielkov.

    Hokkaido koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Orechová zmes: vlašské orechy pokrájame na úhľadné kúsky. Počas vyhrievania trúby, alebo po dopečení tekvice, vložíme orechy na cca 8 minút do trúby, budú chutnejšie. Orechy s maslom, medom a cukrom rozpustíme na panvici a chvíľu necháme karamelizovať.

  4. 4

    Cesto vlejeme na vymastený a múkou poprášený hlboký plech. Dáme piecť cca na 8 minút pri 170 °C. Cesto by nemalo byť ešte úplne tuhé, aby sa orechy lepšie zapiekli do cesta. Na cesto nalejeme orechovú zmes a dáme dopiecť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
moc pekný recept, ja mám v komore ešte 4 hokaido tekvice, asi tvoj recept vyskúšam :-)
len malá pripomienka - hokaido sa nešúpe, pečie alebo varí sa aj so šupkou, škoda ju vyhadzovať
1x haji
Tvůj hokkaido koláč se mi moc líbí! Příjemný recept. Můžeš, prosím, upřesnit rozměr plechu? Děkuji. Jsi šikovný!