Hokkaido koláč fotorecept
Foto: remy
Spomienky na jeseň. Posledná tekvica hokkaido mala tú česť a vznikol z nej sladký jesenný koláč.
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 bal |
|
200 ml |
|
350 g |
|
1 bal |
|
1 KL |
|
Orechová zmes: | |
200 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Hokkaido umyjeme, nakrájame a potrieme medom. Dáme upiecť na cca 30 minút pri cca 120 °C. Hokkaido nastrúhame bez šupy na jemnom strúhadle. Váha 800 g bola v očistenom, surovom a nepečenom stave.
-
2
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej. Primiešame nastrúhanú tekvicu, vanilínový cukor a lyžičku škorice. Postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Na záver jemne vmiešame sneh z bielkov.
-
3
Orechová zmes: vlašské orechy pokrájame na úhľadné kúsky. Počas vyhrievania trúby, alebo po dopečení tekvice, vložíme orechy na cca 8 minút do trúby, budú chutnejšie. Orechy s maslom, medom a cukrom rozpustíme na panvici a chvíľu necháme karamelizovať.
- 4
Cesto vlejeme na vymastený a múkou poprášený hlboký plech. Dáme piecť cca na 8 minút pri 170 °C. Cesto by nemalo byť ešte úplne tuhé, aby sa orechy lepšie zapiekli do cesta. Na cesto nalejeme orechovú zmes a dáme dopiecť.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
len malá pripomienka - hokaido sa nešúpe, pečie alebo varí sa aj so šupkou, škoda ju vyhadzovať
Ďakujem. Použil som klasický hlboký plech 39 x 29 cm
@evusik
Piekol so šupkou, ale do koláča som ju nechcel strúhať z estetických dôvodov ;-)
@monty469
Ak ti nie je ďaleko do SA, tak ešte kúsok zostal. Koláčik mal v práci úspech :-)