Orechové rezy II fotorecept
Foto: remy
Tento recept pochádza z kuchárskej knihy z roku 1948. Trochu som ho upravil a pripravil do tejto podoby.
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
160 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
40 g |
|
Plnka: | |
140 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do penista. Pridáme smotanu a rum, dobre premiešame. Postupne pridávame preosiatu múku. Vypracujeme cesto a počas prípravy plnky necháme odležať v chladničke.
- 2
Plnka: Žĺtka vymiešame s cukrom a maslom. Pridáme mleté orechy, rum a vanilínový cukor, dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh zo 4 bielkov a jemne premiešame. V prípade potreby, ak by sa zmes zdala príliš riedka, môže sa pridať strúhanka.
- 3
Plnku natrieme na cesto, ktoré rozváľkame, alebo utlačíme na plech (použil som plech 28x21 cm). Upečieme na zlatožlto, približne 35 minút pri teplote 170°C. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.
- 2
@Beatacsontosova Trvanlivosť sme nikdy neskúšali, nestihneme... myslím, že taký týždeň by mohli vydržať.
"Ženský vrtoch"
30 dkg múky, 10 dkg cukru, 20 dkg masla, 1 žĺtok, trocha trenej citr. kôry a natronu(teraz by sme použili jedlú sódu) sa dobre vypracuje, vtlačí do plechu, namaže lekvárom, na ktorý sa položí miešanina: 4 žĺtky a 28 dkg cukru sa mieša do penista a pridá sa 20 dkg mletých orechov a sneh z 5 bielkov. Pomaly sa pečie. Veľmi výdatné a pekné cesto.
CHcel som trochu pobaviť.