Piškótový rez so šľahačkovo-mascarponovým krémom
Foto: remy
Chutné rezy à la Tiramisu.
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
120 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
50 g (alebo maslo) |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1,5 dcl (uvarená) |
|
250 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
(alebo iný likér) |
|
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajcia, cukor a maslo vyšľaháme do peny. Postupne pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré pečieme cca 12 - 15 minút na 170 °C Použil som plech 28 cm x 21 cm x 5 cm, vhodné aj do tortovej formy s priemerom 26 cm.
- 2
Upečené, vychladnuté cesto poprepichávame s vidličkou, polejeme likérom a kávou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom, mascarpone vymiešame s cukrom (ak sa niekomu bude zdať málo sladké, treba pridať trošku práškoveho cukru). Šľahačku jemne vmiešame do mascarpone. Plnku natrieme na cesto. Necháme odležať min 12 hodín. Pred podávaním posypeme kakaom.
Tiež Šľahačkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V surovinách chýba kypriaci prášok (aj kakao na posypanie).
Dakujeme za upozornenie, chybajuce suroviny sme doplnili.
Ďakujem za upozornenie, vidieť že si skúsený Varecháč.
Tiramisu robievam s piškótami, najchutnejšie je s pridaním gaštanového pyré. Objem ingrediencií som upravil tak, aby cesto bolo menšie a plnka väčšia.
@redakcia
Ďakujem za doplnenie.