Foto: remy
Šťavnatý koláčik ku kávičke.
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, postupne pridávame vajcia. Dostatočne vymiešame metličkou.
- 2
Postupne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Vypracujeme hladké cesto. Môžme pridať za jednu lyžicu citrónovej šťavy.
- 3
Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 °C. Po upečení poprepichávame vidličkou a polejeme šťavou z citróna s rozmiešaným práškovým cukrom. Množstvo ingrediencií je vhodné na rovný srnčí chrbát. Tentokrát som piekol vo forme na bábovku.
Tiež citrónový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Množstvo je také, ako je uvedené v recepte. Použil som 26cm tortovú formu do ktorej sa vkladá bábovková forma. Koláč vyšiel tak, ako ho vidieť na obrázku. Koláč som piekol pre kolegov, ako Mikulášsky darček. Všetci boli spokojný :-b