Číra cesnaková polievka s karí krutónmi
Foto: remy
Jednoduchá polievočka, ktorú pripravuje môj 11-ročný syn. Deti túto polievku zbožňujú.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme krutóny. Na hrudke masla si osmahneme na kocky nakrájané rožky, okoreníme s kari. Opekáme na najmenšej teplote cca 15 minút. Trpezlivosť ruže prináša, v tomto prípade chutné krutóny. Hotové sú, keď sú dozlata.
-
2
Polievka: Na malom množstve oleja si veľmi krátko osmahneme cca jednu čajovú lyžičku cesnakovej pasty. Množstvo záleží od toho, akú chcete mať silnú cesnačku. Pridáme štipku čierneho korenia, ihneď zalejeme teplým vývarom, prípadne vodou, v ktorej sa varili zemiaky. Ak nemáme vývar, kľudne použite zeleninový bujón. Krátko povarte, podávajte s teplými krutónmi, prípadne s nastrúhaným syrom.
Diskusia k receptu