Foto: remy
Jednoduchá, chutná roláda ako dezert k raňajkám, alebo len tak ku kávičke.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, 2 PL vody, citrónovou kôrou a pol balíčka vanilkového cukru. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
- 2
Do vymiešaných žĺtkov postupne pridávame preosiatu múku a vyšľahaný sneh. Sneh jemne zapracujeme a primiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 15-20 minút cca na 180 °C.
- 3
Upečené cesto položíme aj s papierom na pečenie na vlhkú utierku. Chviľku necháme na utierke, cesto zľahla povolíme od papiera a zagúlame do rolády aj s papierom. Cesto odrolujeme späť a natrieme lekvárom podľa chuti. Ja som použil domáci malinový s kúskami jahôd. Cesto s lekvárom zrolujeme na roládu (už bez papiera). Posypeme vanilkovým cukrom a potom cez sitko práškovým cukrom.
- 4
Roládu necháme odstáť aspoň pol hodinku, aby sa lekvár nasiakol do cesta. U nás to nestíha, na tácke nezostáva ani len ten práškový cukor.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( @Lexi , na veľký plech. )