jaroslavzidek nemá fotku

Jaroslav Žídek


Orechové košíčky Orechové košíčky Vaše

<b>Cesto:</b> Z múky, cukru, masla, orieškov a vajca vypracujeme v mise cesto. Potom ho vložíme do malých košíkových formičiek, na vrchu necháme jamku na plnku. Všetky naplnené formičky položíme na plech a pečieme na 160°C v predhriatej rúre, <br /> Upečené košíčky vyberieme z formičiek a naplníme plnkou.

Medovníčky Medovníčky Vaše

Počas najtradičnejších sviatkov roka dodržiavam veľa zvykov. Nechcem vymýšľať a skúšať niečo nové, chcem si pripomínať všetky vône a chute z detstva. Ak sa ma niekto opýta, ako nejaké vianočné jedlo ozvláštniť alebo čo priniesť na sviatočný stôl nové, tak ja sa pýtam „prečo ?“. Úplne stačí, ak si vezmete za manželku niekoho z inej krajiny a vianočný stôl máte ozvláštnený až-až.

Demikát Demikát Vaše

Orestujeme si cibuľu a cesnak na masti vytopenej zo slaniny, pridáme rascu, bobkový list, nové celé korenie, čierne celé korenie. Pridáme mletú červenú papriku, chvíľku opečieme, aby paprika nezhorkla a podlejeme vodou. Pridáme bravčovú kosť a uvaríme vývar cca. 1,5 hodiny (v tlakovom hrnci 30 minút)

Kapustový závin Kapustový závin Vaše

<b>Cesto:</b> V mise zmiešame múku, droždie, cukor, tuk na pečenie, vlažné mlieko a soľ. Cesto vypracujeme, najlepšie rukami, až kým nebude hladké, pružné a bude sa odlepovať od stien misy. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň pol hodiny.

Slivková polievka Slivková polievka Vaše

Do hrnca s vodou nasypeme slivky. Pridáme škoricu, klinčeky, štipku soli a necháme variť.

Jablková žemľovka Jablková žemľovka Vaše

Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme 3 vrchovaté lyžice cukru, škoricu a metličkou vyšľaháme. Keď máme vyšľahanú hustú penu, pristrúhame do nej kôru z citróna. Prilejeme mlieko, zamiešame.

Baklažánová nátierka Baklažánová nátierka Vaše

Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho z každej strany, stačí 4 - 5 minút.



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist