Slivková polievka

jaroslavzidek - fotkaJaroslav Žídek, známy šéfkuchár, 15. októbra 2015

Suroviny

 (podľa chuti)
10-15 ks
2 ks
 (podľa chuti)
1 hrnček
 (môžeme si zo smotany a trochy teplej vody spraviť aj doma v maselnici)
 (na karamel)
 (podľa chuti)
 trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca s vodou nasypeme slivky. Pridáme škoricu, klinčeky, štipku soli a necháme variť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme cesto: zmiešame hladkú múku s vajcom, prilejeme málinko vody a vymiesime cesto. Vyvaľkáme ho, pomúčime, preložíme napoly a nakrájame na hrubšie rezance, tie pokrájame na asi 1,5 cm dlhé rezančeky.

  3. 3

    V hrnci si spravíme karamel z cukru, zalejeme ho jednou menšou naberačkou vody (môžeme použiť vodu, v ktorej sa varia slivky). Maslo necháme roztopiť na slabom ohni.

  4. 4

    Rezance dáme variť do vody, v ktorej sa varia slivky, až kým nevyplávajú na povrch a potom prilejeme roztopené maslo a karamel. Môžeme doliať aj biele víno a necháme prevariť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@jaroslav zidek,prečítala som váš recept viac krát..takú polievku si dokážem predstaviť iba z domácich sušených sliviek..dosť dobre si neviem predstaviť chuť polievky potom, ako sa v nej uvarili rezance..v každom prípade je to zaujímavé..videla som vaše varenie, počas putovania po SK..niektoré jedlá ma skutočne zaujali a som presvedčená, že sú k nim potrebné aj skvelé suroviny..) takže vás vítam na tomto portáli o varení a nech sa vám darí..)
Fí, pri akej príležitosti toto podávať... ako polievka pred hlavným jedlom ani ako dezert sa mi to veľmi nehodí... asi na dlhé zimné večery namiesto hrnčeka vareného vína. To biele víno do toho ide asi sladké...

Pridaj komentár k receptu: