Foto: jaroslavzidek
Suroviny
(podľa chuti) |
|
10-15 ks |
|
2 ks |
|
|
|
(podľa chuti) |
|
1 hrnček |
|
(môžeme si zo smotany a trochy teplej vody spraviť aj doma v maselnici) |
|
(na karamel) |
|
(podľa chuti) |
|
|
|
trošku |
|
Postup
-
1
Do hrnca s vodou nasypeme slivky. Pridáme škoricu, klinčeky, štipku soli a necháme variť.
- 2
Medzitým si pripravíme cesto: zmiešame hladkú múku s vajcom, prilejeme málinko vody a vymiesime cesto. Vyvaľkáme ho, pomúčime, preložíme napoly a nakrájame na hrubšie rezance, tie pokrájame na asi 1,5 cm dlhé rezančeky.
- 3
V hrnci si spravíme karamel z cukru, zalejeme ho jednou menšou naberačkou vody (môžeme použiť vodu, v ktorej sa varia slivky). Maslo necháme roztopiť na slabom ohni.
- 4
Rezance dáme variť do vody, v ktorej sa varia slivky, až kým nevyplávajú na povrch a potom prilejeme roztopené maslo a karamel. Môžeme doliať aj biele víno a necháme prevariť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/cierna-polievka-z-terchovej-fot...