Orechové košíčky

jaroslavzidek - fotkaJaroslav Žídek, známy šéfkuchár, 25. decembra 2015. Komerčný recept.

Suroviny

Cesto:
35 dkg
12 dkg
20 dkg
8 dkg
1 ks
Plnka:
1 dcl
1 PL
100 g
150 g
2 g
1 ks
Poleva:
1 balenie (200 g)
2 ks (200 g)
Na dekoráciu:
30 ks




Postup

  1. 1

    <b>Cesto:</b> Z múky, cukru, masla, orieškov a vajca vypracujeme v mise cesto. Potom ho vložíme do malých košíkových formičiek, na vrchu necháme jamku na plnku. Všetky naplnené formičky položíme na plech a pečieme na 160°C v predhriatej rúre, <br /> Upečené košíčky vyberieme z formičiek a naplníme plnkou.

  2. 2

    <b>Plnka:</b> V kastróle na ohni ohrejeme mlieko s medom, cukrom, do ktorého vyškriabeme vanilkový lusk a necháme cukor rozpustiť v mlieku. Potom prisypeme vlašské orechy, strúhanku na zahustenie, zamiešame a vypneme oheň, pridáme žĺtok, z bielku vyšľaháme sneh a primiešame ho do plnky.

  3. 3

    <b>Poleva:</b> V ďalšom kastróle necháme rozpustiť tuk a za občasného miešania pridáme kúsky čokolády na varenie. Tavíme vo vodnom kúpeli. <br /> Povrch naplnených orechových košíčkov polejeme roztopenou čokoládou, ozdobíme kúskom vlašského orecha a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

radost
hmm..pridal dnes..??už 23.12..nie..??
ale..veď to jedno..pravda nie je dôležitá..
dôležitá je chuť..:-)
ada67
Krasne sviatky prajem.Odkedy Vasa mamicka piekla tieto kosicky vo Vase relacii od vtedy ich peciem v dvojitej aj trojitej davke...su vyborne. Mnam...
luss44
vyzerajú dobre a napriek plnej mise na stole, ochutnala by som :)
babkamt
Tie Vaše orechové košíčky vyzerajú chutne. Orechové mám rada. Niečo podobné som tiež tento rok upiekla. Oceňujem, že je uvedená aj teplota pečenia cesta, čo pri iných receptoch od profesionálov chýba.
manka1
Výborné košíčky - dokonca aj verzia pre bezlepkových (ja si vždy dobrý recept upravím) je výborná, nerozpadávajú sa ako niektoré iné recepty.
luss44
košíčky dnes odskúšané, výborný rcp, krásne sa vyklápali z formičiek. Plnku dám inú, ale košíčky sú super.
strelka
Odporúčam, sú nenormálne chutné, nevedela som sa dožrať 😄 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia