Orechové košíčky
Foto: jaroslavzidek
Suroviny
Cesto: | |
35 dkg |
|
12 dkg |
|
20 dkg |
|
8 dkg |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 dcl |
|
1 PL |
|
100 g |
|
|
|
150 g |
|
2 g |
|
1 ks |
|
|
|
Poleva: | |
1 balenie (200 g) |
|
2 ks (200 g) |
|
Na dekoráciu: | |
30 ks |
|
Postup
-
1
<b>Cesto:</b> Z múky, cukru, masla, orieškov a vajca vypracujeme v mise cesto. Potom ho vložíme do malých košíkových formičiek, na vrchu necháme jamku na plnku. Všetky naplnené formičky položíme na plech a pečieme na 160°C v predhriatej rúre, <br /> Upečené košíčky vyberieme z formičiek a naplníme plnkou.
- 2
<b>Plnka:</b> V kastróle na ohni ohrejeme mlieko s medom, cukrom, do ktorého vyškriabeme vanilkový lusk a necháme cukor rozpustiť v mlieku. Potom prisypeme vlašské orechy, strúhanku na zahustenie, zamiešame a vypneme oheň, pridáme žĺtok, z bielku vyšľaháme sneh a primiešame ho do plnky.
- 3
<b>Poleva:</b> V ďalšom kastróle necháme rozpustiť tuk a za občasného miešania pridáme kúsky čokolády na varenie. Tavíme vo vodnom kúpeli. <br /> Povrch naplnených orechových košíčkov polejeme roztopenou čokoládou, ozdobíme kúskom vlašského orecha a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale..veď to jedno..pravda nie je dôležitá..
dôležitá je chuť..:-)