
Tvarohové dolky
Všetky suroviny zmiešame, potom lyžičkou odkrajujeme kúsky cesta a ihneď ich vyprážame na oleji alebo tuku....

Syrové pavézy
Rada by som vám ponúkla tip na teplú večeru, prípadne pohostenie namiesto obvyklých obložených chlebíkov.

Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...

Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....

Stratená zverina
Očistenú cuketu nastrúhame (na väčšie kúsky), pridáme najemno nastrúhané zemiaky, mlieko, vajcia, soľ...

Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...

Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...

Polievka šošovicová
Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím...

Baby ražniči
Tento recept som začala robiť fintu pre deti, lebo mali obdobie keď chceli papať iba parky...

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi
Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla...

Vyprážané korbáčiky
Vyprážané korbáčiky - chuťovka k pivu a vínu. Perfektná chuťovka, ktorá spríjemní večer. Môžte...

Kapustové karbonátky
Kyslú kapustu pokrájame a zahustíme múkou. Pridáme mletú rascu, vajcia, soľ, salámu alebo udené mäso nakrájané na...

Šišky na fašiangy (a iné príležitosti)
Ako už sám názov hovorí sú jedlom slávnostným pre zvláštnu príležitosť ale v dnešnej uponáhľanej...

Šištičky s tromi plnkami
Cesto: Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame, vypracujeme jemné cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí cesto...

Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Kuracie prsia so sambal manis pastou
Nakoľko Sambal-Manis pasta je pikantnejšia, trošku som ju zriedila paradajkovou šťavou, , ,

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Mliečne hrianky
Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...

Sójové rezance v pivovom cestíčku
toto je obdoba kuracích raráškov alebo lyžičkových rezňov

Minišišky s karamelovou plnkou
Vyskúšajte vypražené šišky naplniť jednoduchým karamelovým krémom. Bude to príjemná zmena.

Listová zmes s kuracími nugetkami
Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú...

Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...

Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama
Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...

Závitky z rybích filiet
Rybie filety necháme rozmraziť, zbavíme ich prebytočnej vody, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a okoreníme korením...