Jelení paprikáš s maslovými haluškami
Odblanené jelenie mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu speníme na masti, pridáme mäso, osolíme,...
Červená šošovica s paradajkami a cesnakom
Zdroj web: Vieš čo ješ. Trošku som si ho upravila. Je vynikajúca ako hlavné jedlo, aj...
Sladko-kyslé uhorky, ako sa robia u nás
pred niekoľlými rokmi prišla sestre domou a od kolegine...
Jednoduché francúzske makrónky
Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový...
Hovädzie na hlive s ryžou
Mala som doma kúpenú hlivu . Potrebovala som ju minúť . Preto som spravila mäso...
Špaldovo-celozrnné rožky
Veľmi rada používam špaldu- je to druh pšenice, ktorá neprešla procesom šľachtenia ako klasická pšenica...
Šťavnaté mleté rezne
Mleté mäso osolíme, okoreníme , pridáme ml. č. papriku, syr, mlieko, ...
Polievka s pečeňovými haluškami
V každej rodine sú nejaké zvyky a tradície, u nás táto polievočka cez sviatky nesmie nikdy...
Vyprážané rybie filé s cibuľovo-zemiakovým šalátom
Moja babka hovori tomuto zemiakovému šalátu, že to je šalát chudobných, tak dnes sme mali velmi rychly,...
Domáce maslové žemle s mliekom
Tento úžasný recept ma zaujal na No. salty pre obrovskú pozitívnu odozvu a včera večer som...
Perník mäkký ako pavučinka
Preto som ho nazvala ako pavučinka, lebo je aj taký naozaj mäkučký. Forma, ...
Lekvárové perky
Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...
Tvarohovo-višňové rezy
Čím je teplejšie, tým viac ide na chuť niečo sviežejšie a tak som vyskladala tento zákusok....
Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...
Zavárané vlašské orechy a lieskovce
Nedávno som si všimla recept na zavárané orechy od RNDr. Eva Paulovičová. Rozmrazovala som...
Paella s kuracím mäsom
Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských...
Trojfarebné makovo-malinové tortičky
Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový cukor a...
Likér zo zelených orechov
Nadišiel čas zelených vlašských orechov, práve vhodných na zaváranie a iné zázraky. Ja z nich...
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Kuracie mäso v páci
Kuracie mäso v paci, je to jedlo ktoré pripravujem buď na nedeľný obed alebo keď očakávame...
Oblátkové rezy od babičky
Sú to najlepšie oblátkové rezy, aké poznám. Robievala nám ich babka takmer každý víkend.....
Hrušky s brusnicami
Poznám ho od detstva. Je super napríklad k ryži a pečenému kuriatku.
Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou
Kačacie stehno nasolíme, okoreníme, tymian nakrájame nadrobno a posypeme ním stehná. Pridáme olej a...
Olejová bábovka
Túto bábovku pečiem už 10 rokov. Je krásne nadýchaná, jemná, voňavá a chutná...
Holandské mleté rezne
Úplne nová chuť v mojej kuchyni. Viac na http://www. cookulienka. blogspot. sk/2015/05/holandske-rezne-z-mleteho-masa. html
Segedínsky guláš
Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ...
Cesnačka liečivka
V tuhej zime sa pritrafí všelijaká neplecha ako nachladnutie, chrípka alebo škaredý kašeľ. Na...
Karfiolová polievka
Keďže ma omrzelo každú nedeľu variť tradične kuraciu, či zeleninovú polievku, skúsila som po dlhom čase...