Krémová zelerová polievka
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler očistíme a nastrúhame na tenké rezančeky. Trošku zeleru odložíme. V hrnčeku na masle opražíme nastrúhaný zeler, osolíme a pridáme kryštálový cukor. Zalejeme vývarom a 20 minút povaríme. Prilejeme mlieko a povaríme.
- 2
Nakoniec zjemníme šľahačkovou smotanou, ochutíme muškátovým kvetom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Odložený zeler vypražíme na rozpálenom oleji alebo priamo vo fritéze. Zelerovou slamou ozdobíme polievku pri podávaní.
- 3
Náš tip: Výborným pomocníkom na rýchle a jednoduché zahusťovanie polievok a omáčok je instantná (sušená) zápražka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu