Lahodné bravčové karé na fazuľových strukoch so slaninkou
Foto: martina1990
Toto jedlo si zamiloval môj snúbenec a varievam ho pravidelne. Napríklad ako nedeľný obed, alebo bežné jedlo cez týždeň. Verím že si pochutnáte :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé si umyjeme, nakrájame na tenké plátky, jemne vyklepeme. Osolíme, opepríme. V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Zalejeme vriacou vodou zmiešanou s bujónom (asi pol litra vody). Vložíme do nej plátky masa a dolejeme vriacu vodu, aby bolo maso ponorené. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku. Zakryjeme ho a necháme dusiť asi dve hodiny na miernom plameni.
- 2
Medzitým si dáme na panvicu masielko. Keď je roztopené, Pridáme nadrobno nakrájanú údenú slaninu. Asi po piatich minútach dáme do panvice ku slanine predom vybraté fazuľové struky a spolu dusíme asi 20 minút. Osolíme, opepríme a odstavíme. Po dvoch hodinách do maso vyberieme a pridáme paradajkový pretlak, soľ, peper, koreniny podľa chuti, premiešame. Ak nie je omáčka dosť hustá, urobíme si zátrepku z múky a vody, varíme a miešame ešte 15 minút. Keď je omáčka dosť hustá, vložíme znova do hrnca maso, odstavíme.
- 3
Ryžu si uvaríme podľa návodu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*
Ukladám a teším sa na to.
marika,dam ti radu zadarmo-nevar.
neplaš ich.