Lahodné bravčové karé na fazuľových strukoch so slaninkou

martina1990 - fotkamartina1990, 2. septembra 2015

Toto jedlo si zamiloval môj snúbenec a varievam ho pravidelne. Napríklad ako nedeľný obed, alebo bežné jedlo cez týždeň. Verím že si pochutnáte :)

30 minút
príprava
2,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg bez kosti
200 g údená
1 ks mrazené
2 ks
 čerstvo mleté
 na zahustenie
70 g
2 ks
480 g




Postup

  1. 1

    Bravčové karé si umyjeme, nakrájame na tenké plátky, jemne vyklepeme. Osolíme, opepríme. V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Zalejeme vriacou vodou zmiešanou s bujónom (asi pol litra vody). Vložíme do nej plátky masa a dolejeme vriacu vodu, aby bolo maso ponorené. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku. Zakryjeme ho a necháme dusiť asi dve hodiny na miernom plameni.

  2. 2

    Medzitým si dáme na panvicu masielko. Keď je roztopené, Pridáme nadrobno nakrájanú údenú slaninu. Asi po piatich minútach dáme do panvice ku slanine predom vybraté fazuľové struky a spolu dusíme asi 20 minút. Osolíme, opepríme a odstavíme. Po dvoch hodinách do maso vyberieme a pridáme paradajkový pretlak, soľ, peper, koreniny podľa chuti, premiešame. Ak nie je omáčka dosť hustá, urobíme si zátrepku z múky a vody, varíme a miešame ešte 15 minút. Keď je omáčka dosť hustá, vložíme znova do hrnca maso, odstavíme.

  3. 3

    Ryžu si uvaríme podľa návodu.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá martina1990, starší varecháči už asi zabudli, že snúbenci počas takého dlhého varenia sa môžu venovať aj príjemnejším veciam.............Ak to Tvojmu milému chutí takto, dopraj mu, ale uč sa, nech nemá nutkanie ochutnávať cudziu kuchyňu.
slavkabis
@martina1990 dávam 5* za recept, ale ak ti môžemporadiť, najprv si opraž mäsko na prudko a potom cibuľku. Na cibuľu daj opäť mäsko a až potom zalej vodou, bujónom,...Isto karé netreba variť 2 hodiny, aj keď sa á stihnúť bárs čo, ako som to tu čítala ☺. A ešte jedna vec. je zbytočné dávať pod slaninu maslo, keďže slanina si pustí svoj tuk. Sú tu kuchári čo "zjedli" všetkú múdrosť sveta, ale niekedy je dobrá rada nad zlato. Nech sa ti darí nielen vo varení.
martina1990
slavkabis Ďakujem veľmi pekne :) Pre niektoré komentáre vyššie predsa nebudem vešať hlavu. Varenie milujem a preto sa budem stále viac zdokonaľovať. Takto verejne zhadzovať ľudí ale nikdy nebudem. No, sú rôzni ľudia :) Aj tebe prajem veľa šťastia :)
1x sitina
marika9
To varenie 2 hod. je v poriadku. Ide o pomalú prípravu a poznám a mám skúsenosti s takouto prípravou, napr. s kápiou. Mäsko je parádne pripravené.
Ukladám a teším sa na to.
kukulienka71
@martina1990 , si približne vo veku mojej dcéry:-) miluješ varenie - to je super! len si ho nekomplikuj a niečo si o zákldoch aj naštuduj, bude to potom vždy lepšie a snúbenec bude ešte spokojnejší, ak na neho zvýši viac času. Karé je mäso na minútky, naozaj dlhšou prípravou vysychá. V tomto prípade by som použila stehno alebo pliecko. Koreniny hneď na začiatku, pretože tie ochutia mäso a tým aj celé jedlo. Každý druh mäsa sa hodí na niečo iné, neber to ako mudrovanie, výber je naozaj dôležitý. Prajem veľa úspechov;-)
1x viera1
havino
@martinka , začínaš a že vám chutí verím, pekne si naservírovala, to sa musí nechať, tak domácky, chutne, ale čítaj varechu veľa sa naučíš variť s masom a skús aj na budúce toto chutné jedlo pripraviť, ako sa tu dozvedáš a ked nič, aspon si porovnáš chuť mäsa, najskôr prudko opečeného na panvici, odložiť na bok, dať cibulku, aj slaninu, bez masla, maslo hod len na konci do omáčky ak teda chceš, na zjemnenie omáčky, ale pod slaninu ho doslova až škoda, ako sa povie a na cibulu, slaninu opäť vlož už opečené mäsko, tým, že ho opečieš, zatiahneš v ňom pory a mäsko si udrží šťavnatosť, lebo ked si ho ponorila surové do vody, tak len zbytočne sa vysuší, šťavnatosť sa vyvarí , porovnaj výsledok a napíš a potom to opečené až podlej vodou, vývarom, podus no nech 20 min, skúšaj mäkkosť, dochuť, ako si dochutila, zahustí, ako si zvyklá a hlavne porovnaj si výsledok. Nech sa Ti darí.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Recept je dobrý a chutný, až na tú soľ ak dávate bujony. Neskutočne slané.
brika
Výborný recept, ale ja mäso tiež nedusím 2 hodiny. Tento recept chutí naozaj všetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia