Foto: nessota
Vždy sa teším na lyžovačku do rakúskych Alp, tam robia Kaisersmarn v každej reštike. Dopĺňa energiu pri lyžovani.
Suroviny
200 g |
|
120 g |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
2 dcl |
|
na opekanie |
|
/rum |
|
100 g sušené/brusnice sušené |
|
na ozdobu - jahody, maliny... |
|
/jablková výživa |
|
Postup
-
1
Hrozienka namočíme do rumu (ak dávame brusnice tie namočíme v jablkovom džúse).
- 2
Vyšľaháme bielka. Do žĺtok pridáme pr. cukor a vanilkový cukor, to spolu vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko a múku, poriadne vyšľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka. Potom pridáme namočené hrozienka (bez rumu). Ak dávame brusnice pridáme ich bez džúsu a potom pridáme ešte trochu rumu pre chuť. Všetko premiešame.
- 3
Na panvici roztopíme maslo, a robíme hrubšie "palacinky" (hrúbka cca. 1cm). Keď je palacinka už z jednej strany opečená, otočíme ju na druhú stranu a na panvici potrháme a tak dopečieme.
- 4
Podávame poprášené s pr. cukrom, s jablkovým pyré a ozdobené čerstvým ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu