Kaiserschmarrn

nessota - bez fotkynessota, 9. júna 2011
Kaiserschmarrn
Foto: nessota

Vždy sa teším na lyžovačku do rakúskych Alp, tam robia Kaisersmarn v každej reštike. Dopĺňa energiu pri lyžovani.

Suroviny

200 g
120 g
6 ks
2 ks
2 dcl
  na opekanie
 /rum
100 g sušené/brusnice sušené
 na ozdobu - jahody, maliny...
 /jablková výživa




Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme do rumu (ak dávame brusnice tie namočíme v jablkovom džúse).

  2. 2

    Vyšľaháme bielka. Do žĺtok pridáme pr. cukor a vanilkový cukor, to spolu vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko a múku, poriadne vyšľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka. Potom pridáme namočené hrozienka (bez rumu). Ak dávame brusnice pridáme ich bez džúsu a potom pridáme ešte trochu rumu pre chuť. Všetko premiešame.

  3. 3

    Na panvici roztopíme maslo, a robíme hrubšie "palacinky" (hrúbka cca. 1cm). Keď je palacinka už z jednej strany opečená, otočíme ju na druhú stranu a na panvici potrháme a tak dopečieme.

  4. 4

    Podávame poprášené s pr. cukrom, s jablkovým pyré a ozdobené čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

evanaaa
Cisársky trhanec som už robila, ale v plechu-malom-, no asi pravý je ten na panvici, keď sa robia lievance z tohto pišk. cesta a potrhajú. Spzré som nevidela, len s ovocím, najlepšie kompótovým.
cistinka
to je ono! toto si dám k večeri :-) aj s tým jablkovým pyré, ktoré k rakúskemu cisárskemu trhancu neodmysliteľne patrí :-)
jerica
palec hore!! Nevieš čo variť a toť super rýchlo a chutne:-)
garanco
Vyzerá to lákavo, vyskúšam dnes na obed, som sama a neviem čo si uvariť.
diabambulka
presne tak aj ja robievam doma Kaiserschmarrn, pretože tiež mi veľmi chutil v zahraničí a tak doma sú celý happy keď potrebujem urobiť rýchly obed a zvolím Kaiserschmarrn, spokojnosť na všetkých stranách a nemusí byť ani s brusnicami ako v zahraničí, ja doma používam džem co dům dal :-))) môžem len odporučiť
marienka44
@Nessota ,hlavny nedostatok receptu vidim v tom, ze si neuviedla pocet tych palaciniek, ktore sa maju spravit zo 6 vajec. Nebodaj len jedna. :-) Na titulnom obrazku je nieco cierne na tom trhanci, zeby len prihorene. Myslela som, ze je to slivkovy lekvar. Treba upresnit pocet porcii. Dakujem. Ukladam do KK.
marienka44
@Nessota ,hladala som v nemeckom slovniku preklad toho nazvu. Kaiser kazdy vie, ze je to cisár, ale koniec nazvu som nikde nenasla. Vie niekto doslovne prelozit nazov tohto jedla?
viera1
Na Slovensku sa používa výraz :cisársky trhanec.
babidka
ked boli deti male , tak som ho niekolkokrat urobila a vsetkym chutilo ojojojojooooj:-) potom som nanho akosi pozabudla ...ale vdaka za pripomenutie , urobim niekedy na veceru "za odmenu " alebo ked tu budu prazdninovat vnucatka :-))))
marienka44
Moja dcera pracuje v Mnichove a toto jedlo je mozne si vybrat v zamestnaneckej kantine ako dezert. :-)
marienka1703
Je to výborna sladkost, nakolko v Rakusku pracujem, mame to kazdy druhy tyzden :)))) odporucam :)
zolik
@Nessota , prave sme Kaiserschmarrn podla Tvojho receptu dojedli (hladala som na nasej vareche). Fantasticky, naduchany a nie velmi sladky - taky dobry sa mi este nevydaril. Parodia je, ze moj muz a aj moji synovia su Rakusania ;-)) a mne sa podaril podla ich predstav az po 20. rokoch (predtym som ho robila s tvarohom a bol vlhky a splasol) a to podla Tvojho slovenskeho receptu!! A pre istotu bol aj s Preiselbeeren a aj s Zwetschkenrösti. Vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia