Pečené rezne z bravčového karé v mlieku fotorecept

pusta - fotkapusta, 1. augusta 2014
Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept)
Foto: pusta

Už som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou Zobraziť celý popisUž som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou a cesnakom, s chrumkavým obalom, jednoduché a veľmi chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
podľa chuti
podľa chuti
2 ks stredne veľká
4 strúčiky
300 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové karé bez kosti som umyla, osušila papierovou utierkou, pokrájala na rezne, ktoré som naklepala a narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili,...

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..z oboch strán som rezne osolila, okorenila a nechala som ich asi 1 hodinu odpočinúť, aby sa ochutili aj vo vnútri.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ som pokrájala cibuľu na jemno a cesnak na plátky.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne som obalila v múke,...

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...opražila som ich v rozohriatom oleji z jednej...

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...i druhej strany pekne do červena a...

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..vložila som ich do pekáčika.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vo výpeku som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno,

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ....pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho len krátko rozvoňať...

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...všetko aj s výpekom som rozprestrela na opečené rezne.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zaliala som celé horúcim mliekom a vložila neprikryté do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Piekla som pri tejto teplote 50 minút.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Rezne som podávala horúce, ako prílohu som zvolila dusenú ryžu, ktorú som podliala chutným výpekom, výborne sa hodí k tomu čerstvý uhorkový, paradajkový alebo miešaný šalát.

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pohľad zblízka: Rezne majú na povrchu nadýchanú chrumkavú zlato - hnedú kôrčičku s cibuľkou a cesnakom, ktoré rezne ochutili aj vo vnútri počas pečenia v trúbe a mäsíčko nasiaklo mliekom, ktoré sa vstrebalo a zjemnilo rezne vo vnútri, sú úžasne šťavnaté a mäkkučké - odporúčam vrelo vyskúšať pečenie rezňov v mlieku miesto klasického vyprážania, pridávam tento recept ako výborný tip rezňov na nedeľu ako jednoduché, pohodlné a chutné varenie

    Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

ampara
Vyzerá to zaujímavo, mlieko je dúfam, plnotučné, nie nejaká odtučnená biela voda.
pusta
@ampara , samozrejme, že som dala plnotučné mlieko, iné nepoužívam.
neviem, mám pre iistotu doplniť v surovinách?
predpokladám, že ani ostatní nepoužívajú odtučnené biele vody doma.
1x vini55
radost
súhlas..
mäso v mlieku je mäkké..šťavnaté..dľa starej kuch.knihy i mäso na rezne niekedy máčam v cesnakovom mlieku-v chlade aj viac dní môžu byť..a urobím len potrebný počet..postupne..
takže ti verím-@pusta.. želám ti pokojný deň..
máme dusný..horúci..všetka tá napršaná voda sa vyparuje..a pečie..noo..nemám to už rada..nie som veru mladá..:-)))
pusta
@marika21 , to vieš, každý vidí len to, čo chce vidieť :-)))
spokojne môžeš použiť napr. menej tučné kuracie rezne a tá istá doba, neboj nespáliš nič, je to správna teplota a aj čas, isteže treba poznať vlastnú trúbu. ale to ty určite vieš aj bezo mňa.
verím, že by si si dala.
dakujem za pochvalu i 5*
pusta
@radost , súhlasím s tebou, presne tak :-)
sú však ľudia, ktorí nie sú spokojní nikdy s ničím, pravda, okrem seba
dakujem, že mi veríš a aj za pochvalu. :-)
aj tebe prajem Pekný deň.
jozka2
Dlho som nemohla prist na to preco nemozem v Amerike z krasneho cerstveho masa urobit rezen ako doma,ostaval po upeceni gumovy,zacala som maso marinovat v smotane na varenie/plnotucne mlieko/s pridanim oleja atrochu worchest.omacky a rezne su makucke,marinujem aj maso na pecenie a mam ho krasne makke.Verim,ze aj tvoje masko musi byt makkucke a stavnate,mlieko tam zohraje svoju ulohu
obor123
Náhodou v bravčovom mäse sa vyznám. Už mi ťuklo, prečo si použila karé. Ty nakupuješ kvalitu z tes-o domov. Na krkovičku akciu nemali-nezmestila by si sa do rozpočtu 50€ na mesiac. Už chápem.
pusta
áno , @obor123 , ty sa fakt vyznáš v mäse a aj v inom, preto som ťa veľmi pekne poprosila v TS, aby si sa k mojim receptom už nevyjadrovala,lebo všetko dopletieš a hovoríš od veci, potom to však má opačný efekt.
ty si následne na vareche klamala, že som ťa vyhlásila za nesvojprávnu, čo som nikdy nespravila.
napr. aj pod mojim rp Wiener Schnitzel si napísala toto:

obor123, 2. marca 2014 o 19:58
Ahoj @pusta , ja ten recept nevyskúšam , lebo to robím každú nedeľu. Niet nad dobrú klasiku.

ty sa vyznáš vo všetkom tak dobre, teda aj v mäse až tak. že nerozoznáš ani teľacie stehno od bravčového :-)))
nech posúdi každý sám.
pusta
@obor , nerozčuľujem sa, nemám nič proti tomu, ak ty použiješ krkovičku, ja som práveže chcela povedať len to, že aj karé je vhodné pre túto úpravu, je chudšie ako krkovička a bude tiež šťavnaté.
nechápem, prečo útočíš ty?
pre tvoje info, mäso nenakupujem v tescu, mám svoj zdroj na všetky druhy mäsa.
komu som ešte z varecháčov nákup v itescupotravinydomov poradila a poradili ho aj mne, ten bol s nákupom a jeho kvalitou nadmieru spokojný s kvalitou i čerstvosťou a širokým sortimentom. to doručujú priamo z veľkoskladu, odkiaľ aj zásobujú predajne, to neide z tesco predajne, kde kvalita nemusí byť vždy prvotriedna
nechápem a teba, ako sa môžeš takto vyjadrovať o niečom, čo si nevyskúšala.
Pekný deň ti prajem.
pusta
@jozka2 , to tvoje muselo byť výborné, aj toto je šťavnaté.
máš pravdu, mlieko robí s mäsom hotové zázraky.
už som piekla v mlieku aj slávne talianske Maiale al latte z bravčového piecka, je to úžasná dobrota, odporúčam ten recept každému, mám tu na vareche.
mäsko je mäkkučké a krásne šťavnaté, mlieko tu zohráva podstatnú úlohu, súhlasím.
dakujem za uznanie.
pusta
@terinka55 ,
poteší ma, ak vyskúšaš, určite nebudeš ľutovať :-)
hej, niečo diétnejšia verzia proti vyprážaným rezňom a chutnejšia, aj pohodlnejšia príprava, tiež veľmi vhodná pre tých, čo majú alergiu na vajcia. je to veľmi fajnové mäsko.
dakujem za uznanie.
pusta
@manya , ja som nemala strach piecť odokryté, teplota nie je vysoká, mlieko nevykypelo, bolo už horúce, chvíľku trvá, kým sa pekáčik z jenského zohreje, mäsko bolo mliekom dostatočne prekryté, postupne klesalo a vstrebávalo sa mlieko do mäska, pozrela som však pre istotu po 30-tich minútach, ešte nebolo hotové celkom, dolu zostala na konci chutná šťavička a povrch obalu pokrytý cibuľkou a cesnakom pekne skaramelizoval na záver.
mäsíčko mäkkučké, perfektne jemné a šťavnaté, cuť vynikajäca.
ten nápad s grilovacou miskou z alobalu s otvormi sa mi veľ,mi páči, určite ho použijem :-)
dakujem, že si tieto výhody a kvality potvrdila.
pusta
áááá zase sa tu objavil znalec :-)
už dnes ti niekto dal po nose, @vydra , však???
pod receptom Šalát s plnenou hruškou a estragónom.
tvoj názor tu má tren istý charakter :-)))))
jozka2
obor-versus vydra,atd.musite stale zvrtnut diskusiu tam kam nepatri?K JEDLU SA VYJADRI,nikoho nezujima,kde kto nakupuje a stavim sa,ze ty asi podla tvojich receptov nemas ani na to maso z teskomu ci s kade,ak mate poruchy tak varecha nie je liecebny ustav sorry,kto ma neustale citat tie vase dristy na listy?Viem,ze @pusta niekedy si pustila uzda az tak,ze boli jej komentare tiez vymazavane redakciou,ale toto co tu robite je hanba na nas vsetkych,lebo toto necitaju len podpriemerny slovaci.Ak je taka zla podme ju ukamenovat a ten nech zoberie kamen prvy kto je bez viny,nezastavam sa nikoho ani na nikoho neutocim.
pusta
@MEG - zase si trafil vedľa, ako obyčajne DDDDD o tých svojich som tu vôbec nepísala :-)
nie som ty, aby som sa ich zradila :-)
megdesign
Ale no @pusta :DD

pusta, 3. júna 2013 o 11:32
@martina0812 , to čo si napísala, vôbec nie je hanba. naopak veľmi chvályhodné!!!
ja miniem mesačne okolo 50e na potraviny, minimalizujem výdavka na účty - napr. telefon, elektrina a iné...
oblečenie a obuv nekupujem. mäso raz do týždňa, mäsokúpim raz za 3 mesiace, inak varím ako ty.
veľa ľudí musí uťahovať opasky, najmä mladé rodiny a dôchodcovia. nie každý má rodinu, ktorá pomôže. ev. takých dobrých priateľov...
megdesign
 varecha.pravda.sk/recepty/jelenie-stehno-na-cervenom-vine...


pusta, 14. októbra 2013 o 11:14
@eviana moja, je to nádherné jedlo, verím, že prebudilo všetky tvoje chuťové poháriky.
teší ma, že si prečítala môj receptík so zatajeným dychom :-) a budem len rada, ak ho aj vyskúšaš.
ja som kúpila divinu v itescudomov sk a aj v mäsodomov.sk a za slušnú cenu, bola som s ňou veľmi spokojná. včera som to práve preberala s mojim najlepším priateľom a potvrdil to tiež :-)
dakujem za krásne zhodnotenie, za uznanie i uloženie do kk.
pusta
@Meg , no zase si šľapol vedľa :DDDDD
hej, kúpim aj tam, ale práve toto nie je môj zdroj :-)))

ajajajáááj, a to vyššie, ešte väčší prešľap, vieš, že už je rok 2014? DDDD
platilo vtedy, ked som písala, to bola pravda.
zmenilo sa, vieš? :-)))))
zaspal si dobu, tak je to.
pusta
@abdul , máš úplnú pravdu, pekne si to vystihol :-)))
trafil si kliniec po hlavičke, presný zásah :-)
potešil si ma, moja reč.
dakujem
babkamt
mám skúsenosť, že mäso odležané v smotane, mlieku a troške oleja je šťavnaté. Robím to napríklad aj pri cigánskej. Niekedy svoje spraví aj zlé svetlo pri fotení. Mne sa recept páči.
pusta
Milá@babkamt , aj ja robím tak ako ty, tiež mám tú istú skúsenosť.
tuto som skúsila upiecť rezne už obalené v múke a je to výborné.
vieš, fotiť mobilom nie je ako fotiť dobrým foťákom.
teší ma, že tebe sa môj receptík páči. :-)
dakujem.
1x pusta
megdesign
Zaspala si asi ty, Sipkova ruzenka. Len kto bude mat tolko odvahy ta pobozkat :/

"pusta, 23. mája 2014 o 15:21
@2010 ,dakujem :-)
DDDDD, viem, že to dráždi mnohých, ale pravý dôvod nezradím :-)
neuveríš, ale môj posledný mesačný nákup je 47,09 euro.
ušetrila som a zase nakúpim lacnejšie, už mám vyhliadnuté pochúťky.
ak chceš, odfotím blok a pridám foto.
ty sám vieš najlepšie, že jedna žena musí /mala by/vedieť hospodáriť, viem, že ty hospodáriť vieš.
čakala som, že povieš niečo k receptu a ty nič."
pusta
@Meg , a čo má byť? no ušetrila som.-) mohla som, a ako to zase ty nevieš ani náhodou a určite sa ani nikdy nedozvieš. sliediš zbytočne :-)))))
si na nič detektív DDDDD
ešte si z hodov nacapkaný :-)))
teba by ani smrť nepobozkala :DDDDD
ked vytriezveš , chod si radšej opraviť gramáže v texte postupu tvojho úžasnééého Kváskového chleba, chlapček.
budeš užitočný...sám sebe :-)))))
pusta
@megdesign , aha, zase iný nick, jeden z tých mnohých - hahaha
do úst si SE*IEŠ TY SÁM a veľmi často.
ked nevieš vyliezť zo svojich somarín, tak si razom trapný hulvát s kopu neprekonateľných bludov - si skrátka jednička :-))))
ty mňa nemôžeš uraziť, nemáš žiadnu úroveň, žiaľ.
múdro, nevyjadruj sa - jediné schopné z tvojej úbohej produkcie -)))
1x pusta
pusta
@tiginko , nie, jeho nikto neprekoná, nikto mu nemôže konkurovať ani len náhodou. :-)))
inak vľavo hore pod receptom je dosť viditeľná kolonka: KOMENTÁRE K RECEPTU ak si nevšimla :-)
spamuješ tento recept s rovnakým potešením ako on sám. :-)))
1x pusta
pusta
@tiginko , môžem sa vyjadrovať ku komentárom presne tak ako ty sama.
ušlo ti to snád?
1x pusta
pusta
@mariamka , mohla si si všimnúť kto a kedy mi przní všetky recepty a tiež im niečo povedať tak od srdca...
pusta
@mariamka , ani môj štýl to nie je.
ak sa mi recept páči pochválim, ak nie nevyjadrím sa.
teraz nepomohlo ani to, že som dlho nereagovala,
pochop, že už pohár pretiekol a mám toho plné zuby :-(
1x pusta
elixir
Ja sem teda zájdem len raz za čas, už som sa tu od toho akosi odosobnila, a tak keď to vidím, mám pocit, že tieto naťahovačky sú pre obe zúčastnené strany proste zábava. Ja tomu síce nerozumiem, lebo pre mňa takéto niečo zábavou nie je, ale každý, kto sa chce týmto druhom diskusie vyhnúť, si spôsob nájde. :) Takže jediné, čo z toho vychádza je, že dotyčných to proste baví. Tak ich nechajme.
pusta
@elixir , nie, nebaví ma to :-(
skúsila som tvoje rady, nepomohlo to :-)
uka424
No neviem, namáčať mäso v mlieku zvyknem aj ja, ale piecť zaliate mliekom, aby sa vytvorila hnedá kôrka mi príde divne. Vzniknú zbytočne pripálené bielkoviny.
pusta
@ula , je to stará známa praktika v kuchyni, napr. v talianskej, vyskúšaj, daj pozor, aby si nespálila.
je to vynikajúce, presviedčať ťa však nebudem, to sa môžeš presvedčiť ty sama :-)
pusta
@uka424 , mlieko tu má inú úlohu, nie je tu pre vznik hnedej kôrčičky, ale na to, aby sa mäsko zjemnilo, ochutilo a zostalo šťavnaté, tá kôrčička vzniká pečením za ten čas.
slonikvzoo
Neskutocne komentare..... ako keby tu islo o to, kolko kto minie a kolko usetri. Moj pripad to chvalabohu nie je, ale kto nema dost penazi a setri, ten je menejcenny? Aj s priemernych potravin vie sikovny clovek uvarit dobre jedlo a tomu kto varit nevie, nepomoze ani svieckovica zo zlata...
Ved tu ide o varenie! Na čo osobne osocovanie sa? Nechapem....
uka424
Som pochopila, ze inac by sa korka asi neurobila, ale ja som pisala, o prepalenych bielkovinach. Piect mlieko dohneda mi pride divne aj aj nezdrave.
1x staja
pusta
@uka424 , mlieko sa nepečie, pečie sa mäso, mlieko vstrebe sa do mäska počas varenia, tu sa totiž mlieko varí, časť sa vstrebe, časť odparí a zvyšok zostáva na dne ako krémová šťavička, ak chceš, tak ako omáčka. hore na kôrčičke na obale mäsa to tmavšie, to je skaramelizovaná cibuľa. nie je tam žiadna pripálená bielkovina z mlieka.
teda nie je tam nič nezdravé, nemá byť čo nezdravé.
prepáč, neviem, ako ti to mám vysvetliť ešte.
predpokladám, že si v mlieku ešte nič nepiekla, preto nerozumieš.
1x pusta
kukulienka71
@uka424 , ak sa ti nepáči takéto prevedenie, môžeš si pekáč počas pečenia zakryť alobalom, bude sa to kvázi dusiť, bude to zvrchu chránené a nebudeš mať pripečenú kôrku, je to jednoduché. Niekto má rád pripečené bielkoviny(tie máš aj na povrchu mäsa, ktoré opekáš akýmkoľvek spôsobom aj na inom bielkovinovom jedle -vajcia, smotana atď) môžeš si vybrať, či to chceš tmavšie, či bledšie:-)
evanaaa
Tento spôsob zjemňovania mäsa praktizovala ešte moja mama a ja to mám od nej, robím to aj keď nie vždy, najmä mäso na rezne, niekedy aj hydinové, už takých 40 rokov. Je to dobré najmä pri minútkových receptoch, napr. pri "cigánskej pečienke", ale aj samotná pečeň v mlieku je dobrá.
jody
Kriste, vratila som sa v case o 3 roky spat? Rovnaka, ak nie vacsia nabubrelost, neznasanlivost a megalomania... a hlavne to slavne Maiale al Late sa od hanby necervena, ale hnedne, az cerna...
používateľ nemá avatar
asu
asu
Priatelia varecháči, načo tieto detské prekáračky ? Človek má pocit, že zablúdil prepytujem k politikom. Robím podobné rezne tiež a už som mal na jednom pekáči aj svetlejšie aj tmavšie ale nikdy sa nezvýšil žiaden. Varím len občas, ak sa mi chce, ako väčšina normálnych chlapov, ale nech sa prihlási niekto, komu ešte nič neprihorelo.........Mimochodom, keby sme jedli len to čo je "zdravé" tak umrieme hladom.
jerseygirl
Nemozem uverit ze "administrator" tejto web site necha klientov robit osobne utoky proti tym ktory uverejnia recept. Skuste pozriet svetoznamu Allrecipes.com komentare ktore su tam uverejnene su striktne k receptu. Len ludia ktori vyskusaju uverejneny recept davaju konstruktivne pozitivne ci negativne komentare, ale cisto k receptu. Podla mojho nazoru " administrator" by mal zaviest pravidla ,etiketu co sa tyka komentarov.
pusta
@jerseygirl , musím sa zastať @redakcia , ich práca je veľmi ťažká, nestačia všetko sledovať, majú aj kopec inej vážnej práce.
je na užívateľoch samotných v značnej miere, či ich upozornia na toto @redakciu , majú možnosti všetci do jedného, len či ich aj využívajú dostatočne, to neviem.
súhlasím s tebou v tom, že len ľudia, ktorí vyskúšajú uverejnený recept,
dávajú konštruktívne pozitívne či negatívne komentáre, ale čisto k receptu. na žiadnom inom variacom webe som sa s takýmito osočujúcimi komentármi, najmä nie k receptu, ešte nestretla. .
@redakcia dnes zasiahla, mení doterajší organizačný poriadok a "administrator" Varechy predpokladám, že zavedie nové pravidlá, etiiketu, čo sa týka komentárov k receptu, rovnako ako aj tvrdý postih pre nespratníkov a šikanérov , @redakcia sa už v tomto smere dns vyjadrila verejne.
dakujem ti za odvahu otvorene pridať tvoj názor a návrh.
1x pusta