Foto: luckaprima
Na prvý pohľad obyčajná, no čarovne lahodná a obľúbená u detí, pritom rýchla.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
My sme dnes mali čerstvú zeleninku zo záhradky, mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a hrášok. Nakrájanú zeleninku popražíme dve minúty na masle, pridáme zemiaky, soľ a kurkumu, zalejeme vodou.
- 2
Povaríme pokým zmäknú zemiaky, čím kratšie, tým lepšie. Na záver pripravíme cesto na halušky z vajíčka, syrokrému, trochy rozpusteného masla, múk, krupice, soli a čerstvej petržlenovej vňate. Mäkké cestíčko pretlačíme cez haluškár priamo do polievky, necháme zovrieť a pridáme ešte čerstvú petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu