Kuracia polievka fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 24. júla 2010
Kuracia polievka (fotorecept)
Foto: andy54

Kuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká Zobraziť celý popisKuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká a každé papá iné jedlo. Polievku papá tiger a mrkvičku zajačik. Vždy, keď robím túto polievku, si ju vezme k sebe a počas papania si hovorí, ktoré zvieratko čo papá. Je to veľmi milé a vždy sa na tom pobavím. Ktovie, či aj syn bude takto papať.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
1 ks
2 ks
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť kosti, kožu a mäso z kuraťa spolu so štipkou soli a bujónmi. Stačí variť hodinu. No čím dlhšie sa to varí, tým je polievka chutnejšia a silnejia. Ja osobne varím 2,5-3 hodiny.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si mrkvu a zemiaky.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme do polievky asi 40 min. pred vypnutím. Pre chuť môžeme pridať očistenú cibuľu.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z hotovej polievky vyberieme zeleninu na tanier.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelejeme polievku cez sitko, aby nám neplávali v polievke malé kúsky kostí a kože. Mäso oberieme na tanier.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame na tanieri so zeleninou.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Alebo aj kúskami mäsa.

    Kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
@andy máš ju krásnu ako kristovo oko, ja tiež vývarové polievky cedím
andy54
Ďakujem. Keď sa precedia, lepšie vyzerajú.
alexdidi
@andy54 , ja len dúfam, že sa nenahneváš za moju pripomienku/dovoľujem si ju aj na základe môjho veku a teda skúsenostiam/...polievku z kuraťa je zbytočné variť tak dlho...nezíska už na chuti, práve naopak...najlepšia je slepačia polievka zo starej sliepky/čím staršia, tým lepšie/, ktorú varíme veľmi pomaly a dlho, až 3 hodiny a so všetkou koreňovou zeleninou...ja pridávam aj cibuľu, cesnak, paradajku, papriku, list z kapusty...nepochybne je tvoja tiež výborná, myslím však, že ju stačí variť 45minút...
andy54
petržlen a zelem moc nedávam, lebo mi potom dcéra nechce papať polievku
andy54
@alexdidi , keď mi niekto poradí, nemám dôvod sa hnevať. Väčšinou som varila krátko polievku, no raz sa mi stalo, že som na ňu zabudla a bola oveľa chutnejšia. Aj vôňa je zozačiatku iná, ako keď sa dlhšie varí. Preto ju už varievam takto dlho.
alexdidi
@andy , samozrejme, že každý si uvarí tak, ako mu najviac chutí....ak si však nevarila ešte zo sliepky, skús a uvidíš ten rozdiel...vieš moja dcéra raz uvarila takúto polievku pre svokru, ktorá bola práve v nemocnici a tá jej hovorila, že takú polievku ešte nejedla, pretože ona vždy varila z kuraťa a to ešte tak z domácej sliepky...mňam
alzbetka2
nemôžem si pomôcť, ale aj mne tam chýba ostatná zelenina, aj keď ani takto nemusí byť zlá.
marienka44
Mam v mraznicke polku domacej sliepky z trhu, chystam sa varit polievku, ked pride dcera z Nemecka, kde pracuje. Ja najnovsie okrem vsetkej zeleniny a masa davam aj zrnka cierneho korenia /asi 10 ks/ a nove korenie /nie viac ako 3/ a este bobkovy list-ten podla p. Burdy z jej casopisu. Uz davam bob.list do kazdej zeleninovej polievky, aj neocedenej. Treba skusit.
22janka22
Braxi, veľmi sa mi páčila pripomienka kde je Petržlen a Zelér :-)
Ja by som ich tam tiež rada videla :-)
nika265
JA JU ROBIM DNES A JA SOM PRIDALA MRKVU PETRZLEN KALERAB POR ZEMIAK BOBKOVY LIST
mikella
ja varím z kuraťa alebo zo štvrtí a je výborná ale svokra varí zo sliepky a tá je naozaj iná lepšia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia