Foto: andy54
Kuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká Zobraziť celý popisKuracia polievka je dobrá na prechladnutie. Aspoň tak to zvyknú hovoriť staré mamy. Doma ju najviac zbožňuje moja dcérka. Má knižku, kde sú zvieratká a každé papá iné jedlo. Polievku papá tiger a mrkvičku zajačik. Vždy, keď robím túto polievku, si ju vezme k sebe a počas papania si hovorí, ktoré zvieratko čo papá. Je to veľmi milé a vždy sa na tom pobavím. Ktovie, či aj syn bude takto papať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť kosti, kožu a mäso z kuraťa spolu so štipkou soli a bujónmi. Stačí variť hodinu. No čím dlhšie sa to varí, tým je polievka chutnejšia a silnejia. Ja osobne varím 2,5-3 hodiny.
-
2
Očistíme si mrkvu a zemiaky.
-
3
Pridáme do polievky asi 40 min. pred vypnutím. Pre chuť môžeme pridať očistenú cibuľu.
-
4
Z hotovej polievky vyberieme zeleninu na tanier.
-
5
Prelejeme polievku cez sitko, aby nám neplávali v polievke malé kúsky kostí a kože. Mäso oberieme na tanier.
-
6
Podávame na tanieri so zeleninou.
-
7
Alebo aj kúskami mäsa.
Ja by som ich tam tiež rada videla :-)