
Ovsené proteínové lievance s čučoriedkami
„Chutí to tak dobre až sa mi ani nechce veriť, že to nie je tak nezdravé“...

Brokolicová polievka kyslá
na masle oprazime cibulu, pridame nakrajany zemiak, osolime a zalejeme vodou

Vločkové drobné pečivo
Tieto koláčiky som piekla deň pred Vianocami napriek tomu, že už som mala nejakých 10 druhov...

Ľahká zeleninová polievka
Túto polievku varím, keď robievam druhé jedlo z väčšej cukety, aby som mala vývar z...

Domáce pletienky a žemle
Skúšala som po prvý krát, ale musím sa pochváliť, sú výborné a voňavučké. Budem...

Reďkvičkovo-šunková nátierka
Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.

Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...

Vegánske bezlepkové banánové muffiny
Mnohých z vás trápi nielen celiakia. Ak nemôžete napríklad laktózu, alebo ste vegánom, či...

Domáce karamelky
všetko dáme do hrnca, najlepšie teflon, varíme asi 35-40 minút, za občasného miešania, ked nám to začne...

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...

Kyjevský kotlet v mojej úprave /fotorecept/
Ide o vykostené kuracie prsíčko s ponechanou hornou časťou krídelka, čo vytvára kotlet. Je plnený...

Bazalkové pesto
Pesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok, ale aj na špagety prípadne iné...

Hruškové taštičky z lístkového cesta
Jednoduchá príprava, ktorú zvláda aj začiatočník. Výborná pochúťka ku kávičke.

Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

Bezlepkové lievance
Pri týchto lievancoch nikto nespozná, že sú z bezlepkovej múky. Sú výborné, nadýchané, ...

Torta s krajkou
Tak na tejto torte som si dala zvlášť záležať, príprava na ňu bola mesiac /niežeby som...

Bravčové karé na pomarančoch
Osviežujúce v zimných mesiacoch. /Alebo v pochmúrnych dňoch/.

Orechové rezy I
Z kuchárskej knižky z roku 1983 pod názvom Londýnske zákusky a veľmi podobný recept zo zošita nebohého...

Bezlepkový linecký zákusok
Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na múkou vysypaný a vymastený plech...

Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme...

Rumunský zemiakový šalát
Tento šalát patrí k vianočným rumunským špecialitám. Podáva sa ako predjedlo a nie ako príloha -...

Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...

Cisársky trhanec
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a roztopeným maslom do peny, pridáme mlieko...

Obrátený jablkový koláč - Tarte Tatin
Rýchly koláč - pochádza z Francúzska. Cesto sa dá nahradiť aj lístkovým cestom.

Ranná kaša - ovsené vločky trošku inak
Chceš spraviť maximum pre svoje zdravie a vyťažiť maximálny potenciál z tvojich vločiek? Poprípade si už objedený...

Nadstavený tekvicový prívarok
Zo samotnej tekvice je prívarok nevýraznej chute, tak sme si ho vylepšili. Takto upravený je...

Pirohy z Philadelphie, lekvárove pirohy, pre tých, čo nežijú na Slovensku
Vcera vecer som dostala chut na nase pirohy, nevedela som sa vsak rozhodnut, na slano,...

Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...

Falafel
tento recept patri do arabskej kuchyne, ale je zdravy a chutny a moze sa zaradit do...

Varechový koláč
Koláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa niekomu....

Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.