Kokosová torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 23. augusta 2011

:-)

Suroviny

Cesto:
Plnka kokosová:
200 ml
150 g
2 PL
 v tube
Plnka pudingová:
500 ml
2 ks
2 PL
250 g
4 PL
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus /obyčajný piškótový/.

  2. 2

    Kokosová plnka: mlieko s cukrom necháme zovrieť a pridáme kokos. Odložíme z ohňa a dobre rozmiešame. Po vychladnutí do plnky vytlačíme z tuby salko. /Volá sa to tuším Jesenka alebo Piknik, neviem presne/.

  3. 3

    Pudingová plnka: uvaríme puding z mlieka , z kryšt. cukru a 2 kokos. pudingov. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s práškovým cukrom a vmiešame do pudingu.

  4. 4

    Tortový korpus prerežeme na tri časti a pudingovú plnku si tiež rozdelíme na tri časti. Na spodnú časť natrieme jednu vrstvu puding.plnky, prikryjeme plátom korpusu, na strednú časť ďalšiu vrstvu puding.plnky a na ňu natrieme kokosovú plnku. Prikryjeme posledným plátom korpusu a zvyšnú časť puding. plnky natrieme vrch a boky torty.

  5. 5

    Nakoniec môžeme tortu pofŕkať čokoládovou polevou. Ja som použila Topink.

Diskusia k receptu

3sandra3
ano, je dobrá,,, robila som ju môjmu krstnému synovi k sviatku
letisia
Vyskúšam. Napíš prosím z koľkých vajec robíš na túto tortu korpus.
3sandra3
@letisia Korpus: 4 vajcia /žltky , bielky/, 180 g kryšt.cukor, 10 PL vlažnej vody, 10 PL oleja, 220 g polohr. múky, 1 prášok do pečiva.
3sandra3
vlastne som nenapísala, že sneh zo 4 bielkov,,, ale to je hádam jasné,,, asi som to tam zle napísala, (žltky, bielky/ ,,, jaska, že žltky s cukrom a potom bielky vyšľahať... už som jak talian,,, to asi to teplo robí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia