Cibuľový chlieb s bylinkami (bez droždia)

archaa - fotkaarchaa, 21. júla 2013
Cibuľový chlieb s bylinkami (bez droždia)
Foto: archaa

Verím, že tento recept pomôže všetkým, ktorí nemôžu konzumovať kvasnice..

10
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 PL
1 čl alebo PDP
1 PL
1 ks
2 ks
3 dl
50 g
1 PL
štipka
1 PL
1 PL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín dobre vymiesime cesto, ktoré necháme v miske odpočívať 30 minút.

  2. 2

    Potom znova premiesime a sformujeme do tvaru chleba(aký máte radi, záleží na vás-okrúhly,podlhovastý alebo ho dajte do formy na chlieb a v nej ďalej pečte). Bochník potrieme mliekom,dáme na papierom na pečenie vystlaný plech(môžete ho potrieť až tam) a vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch pečieme 40-50 minút. Sledujte pečenie, ja som potrebovala presne 50 minút.

  3. 3

    Potom vyberieme a necháme ho hodinku odpočívať.

    Cibuľový chlieb s bylinkami (bez droždia) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
No neviem, Slávka, či by som to hodinu vydržala a nezjedla taký horúci, vyzerá fantasticky!♥
archaa
@danda3 : Darinka ďakujem, ja práve slintám nad tvojou ananásovou tortou...aaaach
luss44
mňam, vyzerá úžasne, na raňajky by bodol... :)
marianne
Kvasnice konzumovat mozem,ale tieto sodove chleby mam tiez velmi rada...mas ho naozaj vydareny....
pusta
krásny chlieb, veľmi sa ti vydaril - prosím si krajec.
ked som nemala droždie, z núdze som použila prášok do pečiva, ale aj sódu bicarbonu a môžem potvrdiť, že aj nekysnutý chlieb je výborný.
jujoska
aj ja mama rada "soda bread", tvoj chebik sa mi paci. Zaujala ma jeho zlta farba, hladam v recepte z coho asi ma taku peknu farbu... jedine ze by ho tie susene paradajky takto pekne zafarbili
archaa
ďakujem všetkým a skôr asi v kombinácii s tou cibuľou @jujo ška má takú farbu...
dida99
dnes som ho objavila na Fcb a hneď som ho aj upiekla, len som použila celozrnnú špaldovú múku,
je fantastický, má výbornú chuť, stačí ho potrieť iba malou vrstvou masla a nič iné k nemu netreba (y) pre istotu som ho už schovala, lebo ho neviem prestať ochutnávať :-)
archaa
@dida99 : mám veľkú radosť, že sa chlebík podaril a že má taký úspech, ešte si tak k nemu vzať pohár čerstvého mlieka a ujjjjj.... :)
tinca
jedna báseň vyzerá tak, ako kedysi u gazdov na stole,slinky tečú:)
irenaw
dobrý nápad, keď sa nestíha kváskovať, uložím si :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia