Verím, že tento recept pomôže všetkým, ktorí nemôžu konzumovať kvasnice..
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl alebo PDP | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 dl | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zo všetkých surovín dobre vymiesime cesto, ktoré necháme v miske odpočívať 30 minút.
- 2
 Potom znova premiesime a sformujeme do tvaru chleba(aký máte radi, záleží na vás-okrúhly,podlhovastý alebo ho dajte do formy na chlieb a v nej ďalej pečte). Bochník potrieme mliekom,dáme na papierom na pečenie vystlaný plech(môžete ho potrieť až tam) a vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch pečieme 40-50 minút. Sledujte pečenie, ja som potrebovala presne 50 minút.
- 3
 Potom vyberieme a necháme ho hodinku odpočívať.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


ked som nemala droždie, z núdze som použila prášok do pečiva, ale aj sódu bicarbonu a môžem potvrdiť, že aj nekysnutý chlieb je výborný.
je fantastický, má výbornú chuť, stačí ho potrieť iba malou vrstvou masla a nič iné k nemu netreba (y) pre istotu som ho už schovala, lebo ho neviem prestať ochutnávať :-)
@receptarka : teším sa, že chutí :)