Foto: archaa
Verím, že tento recept pomôže všetkým, ktorí nemôžu konzumovať kvasnice..
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 čl alebo PDP |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 dl |
|
50 g |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín dobre vymiesime cesto, ktoré necháme v miske odpočívať 30 minút.
- 2
Potom znova premiesime a sformujeme do tvaru chleba(aký máte radi, záleží na vás-okrúhly,podlhovastý alebo ho dajte do formy na chlieb a v nej ďalej pečte). Bochník potrieme mliekom,dáme na papierom na pečenie vystlaný plech(môžete ho potrieť až tam) a vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch pečieme 40-50 minút. Sledujte pečenie, ja som potrebovala presne 50 minút.
- 3
Potom vyberieme a necháme ho hodinku odpočívať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked som nemala droždie, z núdze som použila prášok do pečiva, ale aj sódu bicarbonu a môžem potvrdiť, že aj nekysnutý chlieb je výborný.
je fantastický, má výbornú chuť, stačí ho potrieť iba malou vrstvou masla a nič iné k nemu netreba (y) pre istotu som ho už schovala, lebo ho neviem prestať ochutnávať :-)
@receptarka : teším sa, že chutí :)