Foto: izabella929
Najchutnejší spomedzi chutných rezov som upiekla a dnes vám ho chcem predstaviť...chuťovo úplne skvelý zákusok s chuťou kakaa, višní a čokolády...
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
6 ks |
|
90 g |
|
25 g |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 |
|
500 ml |
|
100 g |
|
40 g |
|
|
|
pár kvapiek |
|
Na vrch: | |
100 g |
|
2 lyžice |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Rozdelila som si najprv vajíčka...k žltkom som pridala štvrtinu zo 120g. cukru a vymiešala do peny..
-
2
k bielkam som pridala zbytok cukru a vymiešala na tvrdý sneh..
-
3
po malých dávkach som sneh pridávala k žltovej hmote a veľmi opatrne vmiešavala..
-
4
po každej dávke snehu, som pridávala do cesta aj v malých dávkach kakao, v ktorom som zmiešala prášok do pečiva..
-
5
a hladkú múku...až napokon som si nechala poslednú dávku snehu a opatrne som všetko spolu zmiešala...
-
6
plech 32x45cm som vystlala pečiacim papierom, vyliala som naň cesto, upravila...trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekla sa 12 min..cesto som nechala poriadne vychladiť..
-
7
po vychladnutí, som cesto rozdelila na rovnaké veľkosti a rozrezala po dĺžke na 3 časti..
-
8
pripravila som si krém: do 500ml mlieka som pridala 100g. cukru, 1 vanilkový puding a 40g. holandského kakaa, dobre vymiešala a uvarila hustý krém..nechala vychladiť...
-
9
maslo s cukrom a rumovou aromou som vymiešala do peny a všetko som spolu zmiešala...
-
10
spodný diel cesta som potrela tretinou krému a uložila naň do radu višne..
-
11
druhý diel cesta som potrela krémom, ale položila som potretou časťou na višne...a potrela som aj vrch cesta...položila znovu 3 rady višní, položila tretí plát, ale opäť potretou časťou na višne...krém som zarovnala a uložila vrchný plát cesta..cesto som uložila na noc do chladničky...niekedy stačí aj 5-6 hodín...
-
12
večer som ho poliala čokoládovou polevou...nechala stuhnúť...ráno som pokrájala na rezy a ozdobila husľovým kľúcom za pomoci drobných guličiek....dobrú chuť...
Diskusia k receptu