Recept pochádza z českého tohtoročného kalendára.
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 140 g |
|
| 8 PL vlažná |
|
| 180 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 750 ml |
|
| 2 PL |
|
| 3 ks |
|
| 250 g |
|
| 4 PL |
|
| 210 ml |
|
| Parížsky krém: | |
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
| 3 KL |
|
| 1 ks |
|
| Iné: | |
| (alebo okrúhle) |
|
| na ozdobu |
|
Postup
-
1
Cesto: žltky oddelíme, vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, dobre vymiešame. Pridáme olej a kakao.
- 2
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh a pridáme k žltkovému cestu. Zamiešame. Dáme na plech a upečieme /Plech vymastený a vysypaný mukou alebo papier na pečenie/.
- 3
Krém: z mlieka, kryšt.cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť - nie celkom do studena - pridáme vaj. likér. Maslo vymiešame s prášk. cukrom a spojíme s pudingom.
- 4
Parížsky krém: Varíme deň vopred - do kastrola vylejeme smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a pridáme kakao. Zohrievame a premiešavame. Keď začne vrieť, odložíme zo sporáka. Občas stále premiešavame do vychladnutia. Potom odložíme do chladničky do dalšieho dna. Na druhý den krém vyšľaháme a môžeme pridať stužovač šľahačky, ale ani nemusíme, lebo krém je dostatočne tuhý.
- 5
Všetko máme pripravené, tak na cesto natrieme jednu tretinu puding. krému, pokladáme piškoty, ktoré namáčame napr. vo vlažnom mlieku, /alebo iná voľba/, na piškoty dáme zvyšok puding. krému. Na tento krém navrstvíme parížsky krém a ozdobíme čokoládovou ryžou /alebo iná voľba/. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









☆ ☆ ☆ ☆ ☆