Trojfarebná bábovka

Zdena Malčeková
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 13. februára 2011
Trojfarebná bábovka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 vrecko
1 vrecko
2,5 dl
2 hrnčeky
2 PL
2 PL
Na ozdobu:
1 ks




Postup

  1. 1

    Cukor vymiešame s vajíčkami, potom pridáme smotanu, prášok do pečiva, vanilkový cukor, múku a všetko spolu vymiešame.

  2. 2

    Do vymastenej a múkou vysypanej formy vlejeme 1/3 cesta, do druhej tretiny primiešame kakao, do tretej tretiny jahodové granko a nakrájané kompótové jahody.

  3. 3

    Formu naplníme a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry. Bábovku po vychladnutí ozdobíme bielou čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

arasidka
istotne to vyskúšam, lebo toto je veľmi jednoduché a vyzerá to aj dobre.
cica2
páči sa mi a musí byť aj chuťovo dobrá...kk:)
vcelka
Ja si myslím, že je to zhruba jedno, hrnček nech má od 2dl do 2,5 dl... Skrátka raz toľko múky, koľko cukru. Nemení sa prášok do pečiva, vajcia (však aj tie majú rôznu hmotnosť) a smotanu dostať kúpiť v 2,5 dl vydaní... asi na tom nezáleží.
rea1
babovka u nas ide a mam na nu spolahlivy a dobry recept, ale tuto trojfarebnu fintu vyskusam, paci sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia