Macko a Macka fotorecept

eldina - fotkaeldina, 29. decembra 2012
Macko a Macka (fotorecept)
Foto: eldina

S týmto sa "pohrá" buď stoik alebo duševne narušený človek. Ja som skôr to druhé...:), lebo bolo sa s tým treba trochu piplať. Masochista Zobraziť celý popisS týmto sa "pohrá" buď stoik alebo duševne narušený človek. Ja som skôr to druhé...:), lebo bolo sa s tým treba trochu piplať. Masochista si príde na svoje ...:)

70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
1 bal.
200 ml
200 ml
60 g alebo Hera
2 ks
podľa potreby
20 g
Dekorácia:




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Macko a Macka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vodu ,mlieko a cukor dať zohriať, potom pridať maslo a rozpustiť..nechať vychladnúť na teplotu, ked sa sa už dajú pridať kvasnice /nechceme ich zavraždiť, však áno, stačí, že ich upečieme"zaživa"/..:)).......pridať trochu múky a nechať narásť kvások...pridať vajcia, asi pol múky, soľ p.p./ ja solím viac, preto som nedala množstvo/,nechať vykysnúť a domiesiť.../množstvo múky je orientačné, max 1 kg/

    Macko a Macka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto vyvaľkať na hrúbku cca 1,5 cm, vykrajovať "telíčko" , ukladať na plech, vystlaný papierom na pečenie...potrieť vajcom, aj okraje...potom vykrojiť "papuľku" a "uši"...nemala som nič malé okrúhle,tak som si pomohla vrchnákom na mlieko...:))../a v tomto momente som zistila, že nie som stoik , ale duševne narušená, kedže sa tým dobrovoľne týram...:))zredukovala som kvantum cesta , vyhradeného na enormné množstvo macíkov-na 2!! plechy...a ostatné klasika pagáče...:)) ../

  4. 4

    ale späť k receptu..."papuľku" dať na "telíčko"a "ušká" priložiť , vajce to zlepí , "noštek" narezať nožom, pridať tekvicové semienko /vid obrázok/ a čierne korenie ako očká.../ ked som ešte bola pri duševnom zdraví, pred začiatkom pečenia- tak som si myslela, že namiesto očiek dám ľanové semienka-predsa len sú jedlejšie ako čierne korenie...:))-ale len do chvíle, kým som sa pokúšala chytiť jedno ľanové semienko medzi prsty, hned mi bolo jasné, že to by som nevyrobila ani jedného macka/..:)

    Macko a Macka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    piecť na 180 °C cca 25 min/ závisí od trúby/..

  6. 6

    a tu sú plody mojich múk...:)

    Macko a Macka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kým sa piekli, mladší syn poznamenal, pri nahliadnutí do trúby, že vyzerajú ako malé svine, lebo im narástli rypáky...:) starší zase, ked videl už na tanieri, že "akí krásni Mickeymausovia"...:)

  8. 8

    ešte malý dotaz na admina Varechy-nebolo by dobre zaradiť rubriku, niečo ako "Antirecept"?-- v zmysle: čo sa nám nezdarilo? ja by som tú rubriku asi dosť často plnila...:))

Diskusia k receptu

3sandra3
to vôbec nevadí, že im narástli rypáčiky,,, sú krásni
tetrisss
:) :) :) Super nadhlad, fakt vyzeraju ako prasiatka, no a co, su mile, neviem preco z nich chces mat silou-mocou mackov. Super.
jakamaka
Krásni mackovia... alebo svinky ? :):):):) Určite vyskúšam s vnučkami.. s nimi veľmi rada pečiem a robím takéto experimenty, aby to bolo pekné a pritiahlo ich to k pečeniu :):):):) a nenásilne ich pritom zavarujem bez toho aby mladšia postrehla, že jej chýba maminka:):):):):) Síce v kuchyni mám potom múku všade, ale to mi nevadí :):):):) Dnes sme z plastelíny robili "vianočku"...a tak sa musím na tie fotky pozrieť detailnejšie.. zajtra poobede u nich pri kávičke budeme robiť z plastelíny takýchto mackov. Vďaka za inšpiráciu...:):):):)
jakamaka
Ale trošička si rýpnem :):):) Napísala si, že macko a macka.. dajú sa nejako rozoznať, kto je macko a kto macka? Ja budem zajtra určite robiť z plastelíny aj ružové a modré mašličky... Dnes som robila z plastelíny aj 2 snehuliakov.. a jasné, že potom som musela aj bábetko snehuliačie :):):):):)
honestka
ozaj peknucke, nech uz v nich vidi kazdy co mu vyhovuje.

Ked sa hrate s detmi, namiesto plasteliny, ktora sa doporucuje len pre deti nad 7 rokov radsej pouzivajte PLAYdough. da sa vyrobit velmi lahko aj doma a je skladovatelne mesiace.
radulienka
@Eldina , náhodou sú krásne, to robia kvasnice, nafúknu sa, kde ony chcú, ale sú aj tak tí mackovia rozkošní, svinky majú špičaté uši, vďaka za inšpiráciu...
violetacamorova
Krásni sú a dobre si spravila,že si skončila pri druhom plechu, sú podarení a určite aj na pagáčoch ste si pochutili. :)
cistinka
To by sa páčilo môjmu vnúčikovi...máš ich zlatučké, dobrý nápad :-)
kuchticka
@eldina , su velmi roztomili ti tvoji mackovia-macicky.
Navrh tu uz bol na nepvydarene recepty - budeme ich volat nepodarky, ale zatial nie je spravena zvlast rubrika na ne, ale tento tvoj recept je nahodou dobry a vtipny.
eldina
@kuchticka odkiaľ máš info? ja ani nemám nepodarky, skôr "výstrahy"-že škoda času, nervov a peňazí....:)
sovka62
Toto sa mi páči. Na Silvestra pekávam podobné prasiatka z medovníkového cesta, základ tvoria dve kolieska naplnené marcipánom a zlepené. Skúsim aj podľa teba.
A recept určite nie je nevydarený, nič mu nechýba.
eldina
@sovka62 -že "podobné prasiatka"...:))))))))))))))))))))ale ak urobíš viac ako dva plechy, tak si svätica!!...:)
astheart
Moc se mi líbí!!! :) Zkusím to víc nasladko. Místo nosíku strčím mandli a po upečení udělám očka čokoládou. Ten nosík pak taky potřu, aby byl tmavý.
evia
sú ozaj krásne, ja sa pripájam k bodu 8. Nebola by si sama, čo by tam uvádzala nepodarené recepty. Ja sa niekedy bojím aj spýtať, prečo sa mi to nezdarilo, keď som všetko perfektne odvážila, ale bojím sa, aby ma varecháči neodsúdili, že som rypáčka, a to ozaj nemám v úmysle. Vážim si každého, kto je schopný vytvoriť niečo krásne a ešte to aj nafotiť.
45678
@eldina , veľmi vydarené dielko, a keďže si to robila s láskou o akom vydarení , či nevydarení hovoríš ? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia