Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Čokoládovo-gaštanová torta (bezlepková)
Múku, pohánkovú krupicu, cukor, štipku soli, prášok do pečiva, kakao, celé...
Prírodný energeťák
Dnes ráno som sa zobudila- ako inak- s úsmevom na tvári. Rozhodla som sa osláviť tento...
Kuracie prsia na mrkve
Vykostené kuracie prsia zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme a prudko opražíme v rozohriatom oleji z...
Marinovaný kapor s americkými zemiakmi
Týmto receptom som sa nechala inšpirovať priamo na obale z marinády Vitana Cesnak a bylinky. Bola...
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...
Oškvarková nátierka s lečom
Keď sa budete rozhodovať, ako využiť oškvarky, tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku. Na...
Paradajková polievka s fazuľou
Tato talianska paradajkova polievka je uplne ina ako vsetky paradajkove polievky, ake som doteraz vyskusal...
Nedeľné hrianky
Príprava týchto hrianiek je časovo trošku náročnejšia, preto si ich s priateľkou robievame cez víkend, ...
Jemná kuracia paštéta
Kuraciu pečeň a prsia urestujeme so šalotkou, cesnakom a tymianom do dvoch tretín, zastrekneme bielym...
Tekvicové palacinky plnené tvarohom so šunkou
dosť bolo na nejaký ten deň baklažánov, deti ma už nenávidia!!/ ale stačí slovko vydediť či...
Pásikavá roláda s fekete džemom
Ešte nikdy som nerobila roládu. No môžem takto žiť? :) Tento recept koloval po facebooku, ...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Ražný kváskový chlebík
Výborný recept od Maškrtnice, jediná zmena, dávam kysnúť na noc do chladničky a tiež časy...
Gaštanové guľky
Rozmrazené gaštanové pyré rozmrvíme do misky, pridáme hrozienka, maslo a džem namiesto cukru, stači tak 1-2 PL...
Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.
Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou
Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma...
Čokoladový láva-koláč s ovocnou polevou
Najprv si uvarime ovocnu polevu:Ovocie dame do hrnca zalejeme polovicou vody, pridame cukor a chvilu povaríme. Ked...
Ghee, alebo ako si vyrobiť základné suroviny indickej kuchyne.
Na varenie po „indicky“ nám treba naozaj viac korenín ako sme zvyknutí používať. Nestačí len soľ,...
Domáci Crème fraiche
výborné , domáce, lepšie ako najhustejšia kyslá smotana/na našom trhu/... :)..... aj rýchle, ked odhliadneme...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Mrkvovo-zemiaková baba
Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s...
Rukolový šalát s kuracím, hroznom a syrom
Jeden z výdatnejších šalátov : so zeleninovo-rukolovým základom, podávaný s kuracím mäsom na plátky, hroznom...