Foto: dr
Rokmi overený vianočný recept našej rodiny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
220 g |
|
150 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
120 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
100 g (vlašské, lieskové) |
|
Poleva: | |
100 g |
|
40 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
celé |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zamiesime a necháme v chladničke odležať 30 minúť. Potom cesto vyberieme, prepracujeme, rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrajujeme formičkou kolečká. Vykrojené kolečká uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 - 12 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Na druhý deň plníme plnkou. Čokoládu do plnky rozpustíme nad parou necháme vychladnúť a ručným mixérom vymixujeme maslo, čokoládu, cukor a pomleté oriešky, môžeme dať vlašské ale aj lieskové - podľa chuti. Kolečká plnkou naplníme a dáme do chladna stuhnúť.
- 3
Zatiaľ si pripravíme polevu - rozpustíme maslo a čokoládu nad parou. Kolečká do pripravenej polevy buď namáčame alebo natierame nožom a navrch na ozdobu dáme lentilku alebo orech. A znova dáme do chladna stuhnúť.
- 4
Množstvo kolečiek po spojení je cca 30 kusov, preto ja robím z dvoch dávok. Všetky takéto vianočné koláčiky uskladňujem v krabiciach na balkóne v skrinke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
orechy.
Áno je to niečo podobné, tu do cesta nejde ani vajíčko a sú voňavé od rumu.
Sú výborné, preto som tu recept dala.
:-)