Moje narodeninové muffiny fotorecept

ywett - fotkaywett, 3. augusta 2013
Moje narodeninové muffiny (fotorecept)
Foto: ywett

Môj narodeninový deň začal krásne, samé milé prekvapenia od mojich najmilších a najbližších ♥ a jedno z nich, bolo od mojej 8,5 ročnej dcérky, Zobraziť celý popisMôj narodeninový deň začal krásne, samé milé prekvapenia od mojich najmilších a najbližších ♥ a jedno z nich, bolo od mojej 8,5 ročnej dcérky, keď sa rozhodla, že mi sama upečie čokoládové muffinky a okrem toho, ma potešila ako sama napísala svoju gratuláciu formou listu, ktorý mi pri gratulácii odovzdala a aj s milým darčekom, kde bolo srdiečko a ružička :-)

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
80 g
2 PL
2 ČL
100 g
2
125 g
170 ml




Postup

  1. 1

    Dcérka si ako prvé, do svojho denníčka odpísala recept z môjho blogu.

    Moje narodeninové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A ráno ma už budila, či mi už môže muffiny upiecť, ale potrebuje moju pomoc, aby som jej zapla rúru a potom som si mala sadnúť a len sa mám pozerať. Ako mi bolo dobre a nemusela som piecť a bolo úžasné sledovať, ako sa snaží a zaspomínala som si, keď ako trojročná mi začínala pomáhať pri pečení, rúčky a tvár od múky a tá radosť v očkách, že môže so mňou vykrajovať a zdobiť koláče... :-)
    A takto krásne sa jej muffinky podarili :-)) Aj tatino ju pochválil, vraj mala muffiny skorej hotové, ako ked ich robím ja :-D

    Moje narodeninové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A takto muffiny pripravíme:
    Do misky dáme preosiatu múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, vlejeme mlieko a rozpustené maslo, vmiešame celé vajíčka a pridáme cukor rozmiešaný s kakaom(ak bude cesto husté, pridáme ešte 100ml mlieka)
    Dáme posekanú čokoládu a troška čokolády, si necháme aj na posypanie vrchu. Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny-12ks a napĺňajte len do 2/3 pretože mufiny počas pečenia naberú objem. Pridáme kúsky čokolády. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme (v plynovej rúre, tretí stupeň tých 20-25 minút) Prajeme dobrú chuť!

    Moje narodeninové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Muffiny boli výborné, na oslave sa zjedli ako prvé :-)

    Moje narodeninové muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takéto milé darčeky a rôzne listy, mám uložené aj od svojho syna (už je dospelý) a sú to pre mňa nádherné spomienky a vzácne listy s nakreslenými kvietkami, srdiečkami a slovami: Ľúbim ťa mamička!

    Moje narodeninové muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďakujem Ti ešte raz slniečko moje, si veľmi šikovná ♥

    Moje narodeninové muffiny (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danda3
To je krásne prekvapenie, máš šikovnú dcérku, ide v Tvojich šľapajach, muffinky sú nádherné. Veľmi pekne napísané, pofotené, dojala si ma. ♥♥♥
luss44
tak všetko najlepšie, olávenkyňa :) a gratulujem tiež k šikovnej pomocníčke, rastie nová Varecháčka :))) muffinky sú samozrejme krásne, pozdravujem cukrárku
elixir
Skvelá dcérka :) a všetko najlepšie ! :)
ywett
dievčatá, krásne ďakujeme, pochvaľu som odovzdala aj dcérke :-)
@izabella929 , to nie ja, ale dcérka mi upiekla ;-)
Ďakujem aj za gratulácie! :-)
radost
nuž-moja poznámočka celkom krátka:
"Aká matka-taká Katka.."
krásne sú tie detské roky..do života prvé dospelácke kroky..
je to dojemné a milé-strávené spolu tvorivé chvíle..
nech vás puto Lásky stále viaže..bo Láska zázraky dokáže..
pri tomto recepte dobre je mi..:-)
babav
To je darček nad darčeky mat takú milu dcérenku.Rastie v slapajach svojej sikovnej , talentovanej mamičky....gratulujem!
tinca
@ywett čo dodať, krásne, dojemné, muffinky vydarené a ty si o krásny zážitok v tento sviatočný deň bohatšia. Nech ti vydrží to rodinné puto. Skvelá matka, skvelá dcéra.
C:UsersvieraPictures
frezia68
Krásne darčeky si dostala,je radosťou mať takú šikovnú dcérku :-),veď má doma skvelý vzor.Všetko najlepšie k sviatku :-)
tiginko
veľmi milé... aj ja gratulujem k šikovnej dcérke a tebe k narodeninám! Nech ti deti prinášajú stále len samú radosť a potešenie :-)
stacy77777
Ywettka - muffinky sú veľmi krásne, máš šikovnú dcérku,človek má pri pozeraní celého receptu úsmev na tvári,milé,nádherné
janger
@ivka , aj touto cestou este raz: vsetko len to najlepsie! A velka pochvala pre tvoju dcerenku. Zasluzi si pat hviezdiciek :-).
gubics
V prvom rade gratulujem k vydarenej dcérke, asi sa mala na koho podať, a podruhé gratulujem oslávenkyni, prajem veľa zdravia a šťastia do nasledovných rokov.
eviana
Úžasné prekvapko a darček... dcéra je nielen veľmi šikovná, ale aj kreatívna... všetko najlepšie k narodeninám... nech Ti to v zdraví, šťastí, láske a pohode krásne pečie aj ďalej :)
ywett
dievčatá, ste úžasné a veľmi pekne Vám ďakujeme za nahliadnutie receptu a milé komentáre a aj za krásne gratulácie, vážim si to! ♥ :-)
havino
krásne napísané, až som si ju vedela predstaviť, moja malá kucharôčka, ved to stále hovorím, že si jej maminka príkladom, nuž ale chvála patrí jej v tomto prípade, lebo sa jej chce, má k pečeniu vzťah a je veľmi, veľmi šikovná a veruže jej odkazujem, prečítať jej chválu treba dať, že si ten jej odpísaný receptík z tvojho blogu ukladám tu do svojej KK, <3
medovnicek
Ivka v prvom rade ti prajem všetko iba to najlepšie k tvojmu sviatku a tak šikovnú dcérku ti závidím, ja mám dvoch synov a takáto pomocníčka by sa mi veru hodila:)
domci4
Dodatočne všetko len to najlepšie, teraz nemám čas na varechu, ale čoskoro pridám recepty :) a krásne muffinky, máš úžasnú dcérku :)
ywett
@domci4 , krásne ďakujem za gratuláciu a aj pochvaľu a teším sa na tvoje recepty :)
salinka
Je to jasné, dcérka je po tebe, ja som to už dávno diagnostikovala:-) Mufinky sa vydarili:-)
hanak
Ywet, máš mimoriadne šikovnú dcérku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia