![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance od Jamieho Olivera (v mojom prípade palacinky)
Neviem či je tu už takýto recept kukala som ale nič. Čiže majú to byť lievance ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažený pstruh s limetkovou omáčkou
Více mých rybích receptů najdete na http://www. mankuv-rybi-restaurant. estranky. cz .
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiačky zo starej dobrej oravy
nie je to síce nič moc ale zaručujem že všetci si na 100% pochutíte... a aby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduché cronuty z lístkového cesta s čokoládovou polevou a orieškami
Cronut je veľmi mladé pečivo, tento rok oslávilo len desať rokov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané dubáčie klobúčiky
Včera som si odložila z hríbov niekoľko krásnych klobúčikov, aby som ich dnes mohľa vyprážať obalené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Anglická korenistá polievka
Netuším, prečo ju tak voláme, ani či naozaj pochádza z Anglicka, ale je chutná....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané tekvicovo-avokádové cestoviny s mletým mäsom
Áno, áno, opäť tekvicové :D tekvice je však v tomto období neúrekom a ja ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelový krém s kahlúa–višňami
V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové lasagne s citrónovým dipom
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom
Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkové rezy
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryba v oravskej slaninke
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustníky
Udenú slaninu, mäso a klobásku pokrájame na malé kúsky, pridáme pokrájanú kyslú kapustu aj so šťavou, zmes...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zamatová roláda
Tento receptik mam od kamosky. Rada skusam nove recpty ale moj muz je zastanca klasiky a vzdy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacka omeleta
Tento recept robievam roky, ani neviem odkial ho mám. Je to rýchle a dajú sa použiť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chutný slivkovo-čokoládový lekvár
Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta
Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trojfarebná zeleninová terinka
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)