Čučoriedkový tvarožník

lovemuffin - fotkalovemuffin, 11. augusta 2014

Kedže som pracovne zaneprázdnená a nie je moc času na vypekanie doma, tak som zvolila tento rýchly koláčik, kde sa všetky suroviny zmiešajú dokopy Zobraziť celý popisKedže som pracovne zaneprázdnená a nie je moc času na vypekanie doma, tak som zvolila tento rýchly koláčik, kde sa všetky suroviny zmiešajú dokopy a upečú, a teda je vhodný pre všetky zaneprázdnené ženy. Je neskutočne chutný, šťavnatý, patrí k mojim obľúbeným. Už som ho robila aj s iným drobným ovocím, ale verzii s čučoriedkami sa nič nevyrovná! Recept je od Emy Tekelyovej - Sladkosti od ktorých sa nepriberá.

10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
120 g
3 ks
120 g
1 PL
60 ml
 (alebo mrazené)




Postup

  1. 1

    Dno formy si vystelieme papierom na pečenie, rúru predhrejeme na 180 stupňov. Všetky suroviny (okrem ovocia) dáme do misky a vyšľaháme ručným mixérom na krém. Prelejeme ho do formy, rovnomerne rozotrieme a vrch posypeme ovocím. Pečieme 45 minút, kým okraje nie sú zlatisté. Koláč necháme úplne vychladnúť než ho nakrájame a podávame.

    Čučoriedkový tvarožník - obrázok 1

Diskusia k receptu

brambora
uzasny kolac, len mi je divne, ze sa nachadzal v knihe Sladkosti, od ktorych sa nepribera! lebo tvaroh, smotanova natierka, cukor, kefir su teda dost velke kalorie pre telo. ;) ale kolacik chvalim.
lovemuffin
@brambora ja viem, tiež som sa nad tým zamýšľala :D, treba sa spýtať pani Tekelyovej, ale koláčik je perfektný!
elenamm
Takyto kolac v knizke, o ktorej pise autorka nie je. Je to pravdepodobne upravena verzia kolacu, ktory sa vola Torta bez cesta.
andiss
Oooo:)).. cucoriedky milujem..taketo kolaciky padnu v teple viac ako cokoladove.. moze byt
andiss
@jujoska suhlasim, z tvarohu urcite nie, pokial neprehaname mnozstvo.. kefir navyse tiez zlepsuje crevnu mikrofloru;)) ak sa v tomto recepte pouzije napr.celozrnna muka ci spaldova, neni co riesit a kolacik si mozme dopriat fakt bez vycitiek. Avsak ani z povodneho horneho receptu sa netreba bat, ze by sme pribrali 100kg.. takze klud, co nezje nas, zjeme my :)
paeva
om tak pracovne zaneprázdnená, som na dôchodku, ale ktorý dôchodca má čas? koláčik si ukladám a možno už uzajtra vyskúšam.
lovemuffin
@elenamm recept mam od kolegine, ktora ma knizky. Original nazov je Lenivý tvarožník cheesecake. Ale nasla som ho na FCBK profile knih, tak mozno ho pridali iba tam a nie do knihy.
lusciousness
dnes sme ho robili s maminou s kyslým mrazeným ovocím :) úžasný je :) jednoznačne najlepšie čo som kedy jedla a kyslé s tvarohom vytvára neobyčajnú kombináciu :) chválim za recept...jednotka s hviezdičkami :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia