Foto: peterbn
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Precedenú šťavu z kyslej kapusty doplníme vodou do 1l a uvedieme do varu, vložíme kyslú kapustu a hríby a po chvíli pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a varíme dovtedy, pokiaľ nie je kapusta polomäká.
- 2
Zvlásť si uvaríme na kocky pokrájané zemiaky v osolenej vode. Keď sú mäkke vlejeme aj z vodou do polievky a pridáme aj slivky.
- 3
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, zasypeme múkou, zľahka opražíme, vmiešame mletú papriku a zalejeme vodou. Rozšlaháme a vlejeme do kapusty.
- 4
Napokon vmiešame kyslú smotanu, osolíme a ešte povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu