Kapustová polievka s klobásou

peterbn - fotkapeterbn, 15. novembra 2012
Kapustová polievka s klobásou
Foto: peterbn
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 pár
hrsť
1 ks
1 PL
1 ČL sladká
3-4 ks
hrsť
3 PL




Postup

  1. 1

    Precedenú šťavu z kyslej kapusty doplníme vodou do 1l a uvedieme do varu, vložíme kyslú kapustu a hríby a po chvíli pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a varíme dovtedy, pokiaľ nie je kapusta polomäká.

  2. 2

    Zvlásť si uvaríme na kocky pokrájané zemiaky v osolenej vode. Keď sú mäkke vlejeme aj z vodou do polievky a pridáme aj slivky.

  3. 3

    Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, zasypeme múkou, zľahka opražíme, vmiešame mletú papriku a zalejeme vodou. Rozšlaháme a vlejeme do kapusty.

  4. 4

    Napokon vmiešame kyslú smotanu, osolíme a ešte povaríme.

Diskusia k receptu

jarunka
Dnes manzel tiez mal chut na kapustovu polievku, alebo kapustnicu, bude zajtra.
alexdidi
Kapustnica určite výborná,len nechápem,prečo kapustu scedíme,doplníme vodou a vrátime kapustu.Veď ju hneď môžeme doplniť vodou podľa kyslosti kapusty,či nie?Ale to je len taký detail....tiež robím podobne,ibaže zásmažku robievam na slaninke a nezvyknem dávať smotanu.Vyskúšam to s ňou...
danielas
toto môžem aj teraz zrána. Parádny recept. Ja dávam šľahačkovú smotanu a niekedy naberiem z vriacej polievky do žufanky a opatrne do nej pridám vajíčko,ponorím do varu a jemne vyberiem žufanku. Chvíľu povarím. Chutí nám to.
radox1
pozor na vacsie mnozstvo sliviek,moze az moc osladit a prerazit chut kapustnice.s tym scedenim som to nepochopil.
tiginko
mňam, moja obľúbená... ja robím do tejto polievky (tak ako aj do vVianočnej kapustnice) zápražku kombináciou tvojej a @alexdidi - slaninkovo-cibuľovú :-), tá chuť je fantastická. Len opečenú slaninku pred pridaním cibule trošku scedím z masti, aby jej tam nebolo príliš veľa, predsa len aj klobáska pustí
peterbn
Neviem ja to proste rozvarim a zatial si tu kapustu trochu nakrajam aby potom nevysela z lyzice :-)