Pšenový nákyp

dada1010 - fotkadada1010, 28. novembra 2010

Doma nám veľmi chutil, tak snáď bude i Vám. Nie je to môj recept ale na Vareche som ho ešte nenašla.

Suroviny

100 g
250 g
4 PL
3 PL
2 ks
 mletá
 hrsť namočených
 hrsť nasekaných
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pšeno preberieme od prípadných nečistôt, zalejeme vriacou vodou, necháme 2 - 3 minúty stáť a vodu zlejeme. Postup opakujeme ešte dvakrát (inak zostane pšeno horké). Potom takto sparené pšeno prepláchneme studenou vodou a varíme na miernom ohni v 1 l vody (je dôležité tento pomer: 100 g pšena – 1 l vody, zachovať).

  2. 2

    Uvarené pšeno scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Po vychladnutí ho zmiešame s ostatnými prísadami.

  3. 3

    Zmes vložíme do zapekacej misky a upečieme.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
skvely nakyp, urcite vyskusam :)))
poznam trochu inu variantu, myslim zamiesane ostatne prisady... Davala som med, orechy, hrozienka, burizony, slnec.semiacka, zltky a sneh z bielkov. Tvoja varianta bude asi lepsia :) Mam este otazku: aky tvaroh pouzit?
no my nemáme radi ten hrudkový, kupujem už len ten šľahaný jemný, ale v podstate je to jedno, daj aký máte radi.Daj vedieť ako chutilo :-)
ja mam pseno doma este panensky neotvorene, zeby som ho pokrstila prave tymto nakypom? :) skoda ze tu nie je foto. a @dada1010 pls, ake rozmery ma ta tvoja zapekacia misa? nech viem do akej to mam robit:)

Pridaj komentár k receptu: