Doma nám veľmi chutil, tak snáď bude i Vám. Nie je to môj recept ale na Vareche som ho ešte nenašla.
Postup
-
1
Pšeno preberieme od prípadných nečistôt, zalejeme vriacou vodou, necháme 2 - 3 minúty stáť a vodu zlejeme. Postup opakujeme ešte dvakrát (inak zostane pšeno horké). Potom takto sparené pšeno prepláchneme studenou vodou a varíme na miernom ohni v 1 l vody (je dôležité tento pomer: 100 g pšena – 1 l vody, zachovať).
- 2
Uvarené pšeno scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Po vychladnutí ho zmiešame s ostatnými prísadami.
- 3
Zmes vložíme do zapekacej misky a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
poznam trochu inu variantu, myslim zamiesane ostatne prisady... Davala som med, orechy, hrozienka, burizony, slnec.semiacka, zltky a sneh z bielkov. Tvoja varianta bude asi lepsia :) Mam este otazku: aky tvaroh pouzit?