Gaštanové pyré

gourmetka - bez fotkygourmetka, 25. novembra 2009

Jedinečný jesenný dezert! A je naozaj z gaštanov a nie z fazule :) ako väčšina pyré ponúkaných v obchodoch. Tak rýchlo sme ho zjedli, Zobraziť celý popisJedinečný jesenný dezert! A je naozaj z gaštanov a nie z fazule :) ako väčšina pyré ponúkaných v obchodoch. Tak rýchlo sme ho zjedli, že som ho ani nestihla odfotiť :).

60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Šupku gaštanov nakrojíme do krížika tak, aby sme neprekrojili dužinu (ako keby sme ich chceli piecť). Gaštany dáme do hrnca s vodou a varíme 25 min. Uvarené gaštany zbavíme šupky (ešte kým sú teplé). Potom ich vložíme do hrnca, do ktorého sme dali mlieko a štipku soli. Odokryté varíme, až kým sa mlieko neodparí. Trošku mlieka môže zostať, neskôr ho použijeme.

  2. 2

    Keď sa mlieko odparí, gaštany rozmixujeme na jemnú kašu. Na zriedenie môžeme použiť mlieko, ktoré nám zostalo na spodu hrnca. Podľa chuti pridáme vanilkový cukor, rum, prípadne kúsok obyčajného masla (nie margarínu).

  3. 3

    Hotové pyré necháme poriadne vychladiť. Podávať ho môžeme tak, že pyré nastrúhame na tanierik, prikryjeme poriadnou čapicou šľahačky a posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dargov
fakt je gaštanové pyré z fazule v obchodoch?????????
grandma
Samozrejme, dá sa to nahradiť veľkou tmavou fazuľou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia