Jedinečný jesenný dezert! A je naozaj z gaštanov a nie z fazule :) ako väčšina pyré ponúkaných v obchodoch. Tak rýchlo sme ho zjedli, Zobraziť celý popisJedinečný jesenný dezert! A je naozaj z gaštanov a nie z fazule :) ako väčšina pyré ponúkaných v obchodoch. Tak rýchlo sme ho zjedli, že som ho ani nestihla odfotiť :).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šupku gaštanov nakrojíme do krížika tak, aby sme neprekrojili dužinu (ako keby sme ich chceli piecť). Gaštany dáme do hrnca s vodou a varíme 25 min. Uvarené gaštany zbavíme šupky (ešte kým sú teplé). Potom ich vložíme do hrnca, do ktorého sme dali mlieko a štipku soli. Odokryté varíme, až kým sa mlieko neodparí. Trošku mlieka môže zostať, neskôr ho použijeme.
- 2
Keď sa mlieko odparí, gaštany rozmixujeme na jemnú kašu. Na zriedenie môžeme použiť mlieko, ktoré nám zostalo na spodu hrnca. Podľa chuti pridáme vanilkový cukor, rum, prípadne kúsok obyčajného masla (nie margarínu).
- 3
Hotové pyré necháme poriadne vychladiť. Podávať ho môžeme tak, že pyré nastrúhame na tanierik, prikryjeme poriadnou čapicou šľahačky a posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu