Jesenná nátierka z pečenej tekvice Hokkaido

Foto: luckaprima
Ako stvorená na dni keď chceme vrátiť do duše letné teplo a slniečko...
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Na plech poukladáme nakrájanú tekvičku a strúčiky cesnaku v šupke. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 30 minút pri 200 °C. Upečené kúsky cesnaku vylupneme zo šupky a spolu s vychladnutou tekvicou a ostatnými prísadami zmixujeme na požadovanú konzistenciu.
- 2
Kápia bola v mojom prípade sterilizovaná. Pod pojmom čistá soľ mám na mysli morskú, himalájsku alebo inú prírodnú soľ bez pridania "zdraviu prospešných" látok ako syntetický jód, fluór a pod.. ☺ nech Vám chutí a pekný deň .
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
to ma veľmi teší, toto je asi prvý výtvor bez akejkoľvek inšpirácie, čisto moje chute :) tak som rada že nie som jediná.. pekný deň všetkým