Jesenná nátierka z pečenej tekvice Hokkaido

luckaprima - fotkaluckaprima, 24. septembra 2016
Jesenná nátierka z pečenej tekvice Hokkaido
Foto: luckaprima

Ako stvorená na dni keď chceme vrátiť do duše letné teplo a slniečko...

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 ks
5 strúčikov
2 ks
2 PL
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plech poukladáme nakrájanú tekvičku a strúčiky cesnaku v šupke. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 30 minút pri 200 °C. Upečené kúsky cesnaku vylupneme zo šupky a spolu s vychladnutou tekvicou a ostatnými prísadami zmixujeme na požadovanú konzistenciu.

  2. 2

    Kápia bola v mojom prípade sterilizovaná. Pod pojmom čistá soľ mám na mysli morskú, himalájsku alebo inú prírodnú soľ bez pridania "zdraviu prospešných" látok ako syntetický jód, fluór a pod.. ☺ nech Vám chutí a pekný deň .

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
ja tú majonézu proste milujem.. aspoň v malých množstvách si ju rada doprajem, tak ju jednoducho vynechajte, myslím že zavariť by to mohlo ísť a asi sa tiež nad tým zamyslím.. ďakujem
Uložené! Tiež nie som kamarátka majonézy, ale ak by som bola, asi by som to zavarila bez nej a vmiešala až po otvorení pohára tesne pred konzumáciou. Možno to niekto z vás, milí varecháči, tak urobí... Osobne radšej nahrádzam majonézu gréckym jogurtom so štipkou soli, kvapkou citrónovej šťavy a troškou horčice. :)

Pridaj komentár k receptu: