Rezy zo sleďov s hubami
Rezy zo sledov navrstvíme do pohárov spolu s nakladanými hubami, s nakrájanou cibuľou a so sterilizovanou zeleninou....
Polievka z fazuľových strukov so špenátom
Nevarím s knihou receptov v ruke ani s váhou. Varím si intuitívne zo surovín, ktoré...
Koláč s makom a posýpkou
Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s...
Losos šalát s potočnicou
Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný...
Zeleninové fettuccine
Chcela som pridať fotky ale začala som to robiť a potom by to už nebolo kompletné...
Pomarančové kvietky
Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na 3-4mm hrubé. Vykrojíme kvietky, poukladáme na plech s papierom na pečenie.
Chlieb podľa Hugha
Všetky suroviny postupne vypracujeme na hladké cesto. Necháme hodinku nakysnúť. Potom cesto znovu miesime a...
Roláda s olivami v orieškovom obale
Do pomletého mäsa pridáme vajce, smotanu, strúhanku, múku, koreniny, časť posekaných...
Čokoládová pyramída
Trojuholníkovú formu (ako na "toblerone") vystelieme papierom na pečenie. Moja má dĺžku 30 cm.
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Šalát z ananásu a uhorky
Tento recept som našla v brožúre 100 receptov na posilnenie imunity, v týchto chladných mesiacov ju...
Kakaovo-biele muffiny
Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju...
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Trikrát P s morčacinkou
Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...
Krevety na mexický spôsob
Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...
Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Tekvicové šatôčky
Šatočky z lístkového cesta poznáme všetci. Ale keďže k jeseni pre mňa neodmysliteľne patria jedlá z...
Prečistené maslo
Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...
Lesné osvieženie
Jahody sú už červené a čoskoro pribudnú aj maliny. A keďže je stále aj viac teplo,...
Crème caramel s jahodami a so sektom
Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....
Teľací chrbát v zelenom korení
Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.
Pórkový šalát so slaninou
Tento recept mám od mojej susedky, ktorá veľmi rada skúša nové chute a aj sa jej...
Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....