![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pohár zo vzdialeného rodu Tiramisových
Keď treba akútne minúť mascarpone a zásoby surovín sú chabé, nastupuje improvizácia a svetlo sveta uzrie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky plnené syrom
Zemiaky dobre umyjem kefkou - už sa teším na na zemiaky z našej úrody - dám na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bábovkový závin a závin
Môj závin je chutný vyzera ako babovka ale je to zavin robim ho pre vtipne zazitky s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept
Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na jednom s nich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná zeleninka s polentou
Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchla pizza
túto pizzu som si moc oblúbila lebo je rýchla a chutná (aj keď na foto nevyzerá práve...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivková galettka so špaldovou múkou
Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracina na grile
Nakoľko nemám problém z HYZA výrobkami, nakoľko v obchode, kde nakupujem majú výrobky z Topolčian, takže nemám...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemná mrkvová nátierka s údeným ovčím syrom a kyslou smotanou
Dávno som nespravila nátierku, táto je jemná, zdravá a osviežujúca, veľmi chutná. Dnes bola...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slaný koláč
Tento recept ma napadol keď mi žena rozkázala uvariť zeleninové jedlo, pretože sme boli prejedení mäsa,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľové toasty
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené ovocné taštičky s čokoládovou omáčkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nalešníky plnené hubovou omáčkou
tento recpet mi ukazala sesternica a bol naozaj vyborny
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom
Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pšenový nákyp s višňovým džemom
Tento nákyp odporúčam podávať s višňovým džemom, spolu s kokosom tvoria perfektnú kombináciu. Najlepšie, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fit rýchla raňajková miska
Do misky dáme polovicu jogurtu, ktorý posypeme polovicou ovsených vločiek, poukladáme polovicu nakrájaného banánu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami?
V minulom recepte Egrešových metamorfóz som Vám opisovala, ako som robila egrešový rôsol. Niektorí si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra
Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vločkové kopčeky s mandľami
Vločkové keksíky sú u nás často, pekávam ich s málom cukru a dokonca aj chutia mojim...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rosy - cestoviny s kuracím mäskom
Príprava tohto jedla je úplne jednoduchá, hodí sa aj na nedeľňajší obed alebo aj na večeru...