Špaldové veľkonočné muffiny

teniska - fotkateniska, 23. marca 2015
Špaldové veľkonočné muffiny
Foto: teniska

Prioritne som chcela vyskúšať nové veľkonočné formičky na pečenie, ale keď už upiecť tak niečo "zdravé" :) skúste, alebo ma len nechajte sa tešiť z foriem :)

5
porcií
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/3 ks
trošku
trošku
štipka
2 PL
1 PL od oka (alebo jogurt)
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    To sú samozrejme moje ingrediencie, prispôsobte si ich podľa toho čo máte doma - ak nemáte ghee myslím, že svet sa nespadne ak dáme obyčajné maslo a podobne :)

  2. 2

    Takže postup veľmi zložitý - vymiešame všetko dokopy :) Časť cesta som odobrala, pridala poriadnu lyžicu kakaa a naplnila dekoračné vrecko. Ním som vyplnila vo formičkách špáry (tým pádom nie je vôbec na škodu, že za pomoci kakaa je hutnejšie ako svetlé cesto) a motívy aké som chcela (a zabudla kuraťu urobiť oko).

    Špaldové veľkonočné muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Z dalšieho plátu som robila len lienku a keďže mi ostalo aj hnedé cesto, dozdobila som jej aj bruško.

    Špaldové veľkonočné muffiny - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som zhruba 20 minút na 180-200 stupňov. Skúšajte špáradlom :) Dobrá rada na záver - ako pri muffinoch, aj tu neplňte formy do plna, lebo prekypia v rúre..... :)

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
roztomile formicky :-)
aj ja davam do muffin kyslu smotanu, alebo jogurt, su potom vyborne, ale este som nedavala ghee ani kokosovy olej, aku to doda chut?
@smejkad - necítila som tam žiadnu chuť, ale boli vláčne a mäkké vnútri ešte aj o týždeň :) to ale mohlo byť aj tou smotanou, alebo kombinácia smotana práve s ghee :)

Pridaj komentár k receptu: