Študentské muffiny

orchidea - fotkaorchidea, 27. februára 2011
Študentské muffiny
Foto: orchidea

Recepty na muffiny sú si veľmi podobné, vyskúšala som už viaceré, aj tie z "Varechy"a mali veľký úspech, ale pridám ešte tento Zobraziť celý popisRecepty na muffiny sú si veľmi podobné, vyskúšala som už viaceré, aj tie z "Varechy"a mali veľký úspech, ale pridám ešte tento môj obľúbený. Príprava muffinov je veľmi jednoduchá a výsledok ... posúďte sami.

12
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 185 °C

Suroviny

120 g, (margarín)
2 ks
125 ml
100 g
220 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo si rozpustím a pridám k nemu vajíčka a mlieko. Dobre premiešam.

  2. 2

    Sypké suroviny: múku, cukor a prášok do pečiva premiešam a pridám k tekutým. Všetko spolu miešam ponorným mixérom do vtedy, kým sa všetko pekne nespojí a nie sú v ceste hrčky. Nakoniec zľahka primiešam nasekanú horkú čokoládu Študentská pečať. Použitím tejto čokolády dosiahnem, že v muffinkách cítiť nielen kúsky čokolády ale aj oriešky, hrozienka a všetko čo čokoláda obsahuje.

  3. 3

    Hotové cesto rozdelím do vymastenej formy na muffinky a dám piecť. Upečené posypem práškovým cukrom alebo len tak pofřkam čokoládou. To už záleží od každého chuti.

  4. 4

    Medzi študentskými muffinami na obrázku sú aj kakaovo-čokoládové, ktoré tiež často pekávam podľa receptu @maartina a sú ozaj výborné.

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne muffinky, naozaj, myslím, že asi všetky sú krásne a prudko jedlé.
diabambulka
vyzerajú fantasticky a díky za skvelú radu s tou študenskou pečaťou, fantázia vyskúšam :-)))
janger
Rozmyslala som, ze preco asi 'studentske' :-)? Takze to je tou cokoladou! Dobry napad.
cica2
Krásne muffiny a musia byť výborné kedže tam ide študenská pečať, skvelý nápad, rada vyskúšam ;-)
snehurka1
sú výborné a krásne sa zodvihli,mala som dosť zlé skúsenosti čo som predtým robila,asi bol zlý recept,ale tieto sú perfektné.dakujem.papa
orchidea
@snehurka1 - som veľmi rada že sa ti vydarili a hlavne chutili, miesto čokolády môžeš samozrejme dať aj oriešky, hrozienka, čokoládu akúkoľvek. Študentskú pečať som použila náhodou, mala som ju doma, bola horká a tú veľmi nemusíme.
maartina
...idem dnes vyskúšať tieto tvoje muffinky, už ich mám dlhšie uložené, no a dnes na ne prišiel čas :) ...až teraz som si všimla, že máš v obľube aj tie podľa môjho receptíku, čo som veľmi rada :)
cica2
@orchidea , ďakujem ti za výborný receptík na tieto muffiny, tá čokoláda im dáva skvelú chuť a ak môžem pridám aj foto ako sa mi vydarili:))....a aj tá silikónová forma je supér, krásne sa mi dali vyklopiť:))....ešte raz ďakujem!

orchidea
@cica2 - som rada že si ich vyskúšala a samozrejme že sa ti podarili a chutili. @dorisa - ďakujeme za pochvalu, ja sa teším vždy aj na tvoje recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia