
Tart v štýle dubajskej čokolády
Pri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť....

Čokoládové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou
Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky...

Arašidové guľky bez pečenia
Maslové sušienky zomelieme v sekáčiku. Pridáme k nim zomleté nesolené arašidy a premiešame.

Mandarínkové srdiečka v čokoláde
Sladká malá valentínska pozornosť sa dá vyčarovať za pár minút. Mandarínkové srdiečka v čokoláde budú zdravšou...

Kinder rezy
Rúru predhrejte na 180°C a plech vystelte papierom na pečenie. V mixéri alebo ručne vyšľahajte vajcia so...

Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...

Hroznový koláč
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré...

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Nepečená torta s mandarínkami
Sladká osviežujúca maškrta v týchto horúcich letných dňoch pre všetky vekové kategórie.

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Tvarohová tyčinka s cereáliami
Zamiešame tvaroh s cukrom a s postrúhanou citrónovou kôrou. Z hmoty spravíme rolku pomocou potravinárskej fólie...

Mafiny z kukuričnej múky so syrom feta
Chutné mafiny s fetou, ktoré pripravujem pre hostí. U nás si na nich hostia stále...

Ovsené guľôčky
Tento recept som si našla na internetovej stránke no pridala som si aj vlastné ingrediencie.

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

Čokoládové hrudky s jahodama v pražených mandlích
Nepečené, ale luxusní cukroví na dny všední i sváteční

Domáca granola moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Pečená granola, ideálna do mlieka či jogurtu, alebo ako zdravé chrumkanie....

Karamelové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...

Minisrdiečka zo zvyškov korpusu
A ešte jednu maškrtu som skúsila zo zvyškov korpusu z red velvet tortičiek. Je to vlastne mini verzia nepečených nanukov....

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Mrkvové hranolky s parmezánom
Sú ideálne ako príloha k mäsu, ale s dobrým dipom môžu byť aj výbornou chuťovkou na večeru....

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....