Tvarohovo-mandľovo-čokoládová torta

anne - bez fotkyanne, 20. septembra 2015
Tvarohovo-mandľovo-čokoládová torta
Foto: anne

Taký experiment :). Ale celkom fajn..

Suroviny

1 ks
250 g
100 g
200 g
300 ml
1 ks
100 g
trochu




Postup

  1. 1

    Z lístkového cesta si vykrojíme dva kruhy veľkosti tortovej formy. Ak cesto nie je dosť veľké na obidva kruhy, vykrojíme jeden, zvyšok cesta spojíme dokopy a rozvaľkáme. Potom z neho vykrojíme druhý kruh. Prvý kruh uložíme na dno tortovej formy. Asi polovicu mandlí posekáme. Nemusíme posekať úplne na drobno, je dobré, ak ostanú aj trochu väčšie kúsky. Posekané mandle zmiešame s tvarohom a navrstvíme na cesto. Čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Zmiešame ho s čokoládou a vylejeme na tvaroh. Navrch uložíme druhý kruh lístkového cesta a pečieme na 180-tich stupňoch dozlatista. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a naokolo cesta natrieme med a naň poukladáme mandle. Zvyšné mandle postrúhame na tortu a môžeme servírovať. Dobrú chuť :).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia