Dvojposchodová Pavlovovej torta
Vynikajúca, spravila som ju na prvýkrát.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme, kým sa cukor úplne rozpustí, trvalo mi to celkom dlho.
- 2
Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.
- 3
Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy, tak, aby bola medzi nimi dostatočná vzdialenosť. (Ak máte 2 rovnaké okrúhle plechy môžete použiť tie)
- 4
Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť dva korpusy naraz, každý na samostatnom plechu.
- 5
Podľa predkreslených kruhov lyžicou rozotrieme sneh (poprípade na dve plechy). Treba rátať s tým, že korpus "narastie" aj do šírky.
- 6
Rúru predhrejeme na 200 °C, vložíme snehové korpusy do rúry a teplotu stiahneme na 150 °C a pečieme cca 40 minút. Potom rúru vypneme a neotvárame, korpusy necháme v rúre dosušiť ešte cca 40 minút. Teplotu prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou.
- 7
Korpusy sú krehké, preto ich prekladáme opatrne. Potom ich môžeme začať plniť.
- 8
Mascarpone so smotanou, 2 PL práškového cukru a 1 PL bourbon vanilky (ja používam vo forme pasty) zmiešame ručným mixérom do pevného krému.
- 9
Následne začneme plniť prvou polovicou krému prvý plat torty, na ktorý naukladáme nakrájané ľubovoľné, ideálne čerstvé ovocie, prikryjeme druhým plátom a postup opakujeme. Na vrch ozdobne naukladáme zvyšné ovocie.
- 10
Konzumujeme maximálne do druhého dňa, nakoľko Pavlovka zvykne púšťať cukor z plátov.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu