Snehová torta
Snehová torta

Dvojposchodová Pavlovovej torta

sarah123a123 - bez fotkysarah123a123, 10. januára 2023

Vynikajúca, spravila som ju na prvýkrát.

10
porcií
40 minút
príprava
40 (+ 40 min sušenie minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
1 hrnček
2 ČL
1 PL
Náplň:
250 g
250 ml
2 PL
2-3 kvapky
500 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme, kým sa cukor úplne rozpustí, trvalo mi to celkom dlho.

  2. 2

    Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.

  3. 3

    Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy, tak, aby bola medzi nimi dostatočná vzdialenosť. (Ak máte 2 rovnaké okrúhle plechy môžete použiť tie)

  4. 4

    Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť dva korpusy naraz, každý na samostatnom plechu.

  5. 5

    Podľa predkreslených kruhov  lyžicou rozotrieme sneh (poprípade na dve plechy). Treba rátať s tým, že korpus "narastie" aj do šírky.

  6. 6

    Rúru predhrejeme na 200 °C, vložíme snehové korpusy do rúry  a teplotu stiahneme na 150 °C a pečieme cca 40 minút. Potom rúru vypneme a neotvárame, korpusy necháme v rúre dosušiť ešte cca 40 minút. Teplotu prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou.

  7. 7

    Korpusy sú krehké, preto ich prekladáme opatrne. Potom ich môžeme začať plniť.

  8. 8

    Mascarpone so smotanou, 2 PL práškového cukru a 1 PL bourbon vanilky (ja používam vo forme pasty) zmiešame ručným mixérom do pevného krému.

  9. 9

    Následne začneme plniť prvou polovicou krému prvý plat torty, na ktorý naukladáme nakrájané ľubovoľné, ideálne čerstvé ovocie, prikryjeme druhým plátom a postup opakujeme. Na vrch ozdobne naukladáme zvyšné ovocie.

  10. 10

    Konzumujeme maximálne do druhého dňa, nakoľko Pavlovka zvykne púšťať cukor z plátov.

Diskusia k receptu

sobon
Pekne si to napisala, ale foto by bolo treba pridat…




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia