Sladké keksíky

timothy - fotkatimothy, 24. augusta 2013

Suroviny

800 g
150 g
300 g
300 ml
1 ČL
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Múku a cukor preosejeme a necháme ohriať na teplotu miestnosti, maslo necháme z mäknúť. V miske vymiešame maslo, cukor, smotanu a med. Keď je zmes hladká, primiešame múku a na špičku noža sódy bicarbóny. Všetko dobre vymiesime, cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme potom preložíme, vyvaľkáme a necháme 10 minút postáť. Ešte raz vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkami povykrajujeme rôzne tvary. Keksíky poukladáme na vymastený plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

ela77
po dlhej dobe zase niečo ukladám do kuch. knihy, uvidím keď vyskúšam, ale recept ma zaujal hlavne pre ten pomer múka a tuk, pretože obyčajne v ostatných keksoch býva toho tuku o veľa viac. Vďaka za recept.
sonulienka
Aj mňa recept zaujal ale škoda,že nie je foto ale aj tak ukladám do KK.Možno mi nedá pokoj a skúsim.
timothy
no fotky všetkých receptov nemám čo som robil musím ich pofotiť tak sorry........ :)
a hej ide do receptu aj smotana aj ten med takže sa to stým maslom tak vyrovná..
sovka62
Aj mňa zaujal pomer múky a tuku, takže ukladám. Len som nepochopila: dvakrát vyvaľkáme... Vyvaľkáme a čo spravíme s vyvaľkaným? Ešte raz zmiesime dohromady, preložíme, či niečo iné? A dokonca treba vaľkať i tretí raz...., prosím, upresni.
timothy
cesto sa vyvaľká preloží sa zase sa vyvaľká nechá sa 10 minút odstáť a tretí krát sa vyvaľká na hrúbku 0,5 cm.... sorry nebolo to tam napisané opravím.... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia