Čokovišňové a citrusové muffiny fotorecept

barbeq - fotkabarbeq, 7. augusta 2014
Čokovišňové a citrusové muffiny (fotorecept)
Foto: barbeq

už je tých receptov na muffiny dosť, ale s týmto sa receptom sa musím podeliť... každý ich zatiaľ chválil, mne z nich niekedy ani Zobraziť celý popisuž je tých receptov na muffiny dosť, ale s týmto sa receptom sa musím podeliť... každý ich zatiaľ chválil, mne z nich niekedy ani nezostane a to robím vždy dvojitú- trojitú dávku. :D recept píšem rovno na dvojitú dávku, t.j. asi 24 muffinov

40 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
300 g
300 g
4 ks
1 ks
3 PL
3 PL
 alebo iné ovocie
100 g (posekaná)
2 PL
 kôra aj trochu šťavy




Postup

  1. 1

    rozpustím si maslo( stačí v mikrovlnke) a nechám ho trosku vychladnúť. zatiaľ si posekám tabuľku čokolády. Do misky si pripravím múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, rozpustené maslo a posekanú čokoládu. všetko dobre premiešam.

    Čokovišňové a citrusové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto si rozdelím na dve časti. do jednej primiešam kakaový prášok a višňový džem, (ja mám domáci višňa/čierna ríbezľa)... do druhého si dám marhuľový džem(alebo pomarančový džem), nastrúham citrónovú kôru a trochu vytlačím aj šťavu. Zvyknem pridať aj citrónovú alebo limetkovú arómu, pre výraznejšiu vôňu, ale nemusí byť.

    Čokovišňové a citrusové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do muffinovej formy si dám trošku cesta, do svetlého cesta si dám kúsky kandizovanej pmarančovej kôry( na obrázku vyzerá trochu čudne, robíme si ju doma a nechce sa mi s ňou hrať tak je trochu zlepená:) ). do tmavej hmoty si dám kúsok višňe( u mňa to bola mrazená, ale kľudne pridajte čerstvé alebo kandizované) na vrch dám ešte raz cesto( asi do troch štvrtín formy) Vložím do rúry na 20-25 minút

    Čokovišňové a citrusové muffiny (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

gubics
Možno ho vyskúšam, hoci muffinových receptov mám veľmi veľa.
evanaaa
Páčia sa mi tieto muffinky, sú obzvláštnené tým džemom a pochutinami, iste skvelá chuť, len sa mi zdá veľa toho masla, musí tam toľko ísť? Veď ak je tam aj ten džem, suché to nebude.....?
barbeq
no suché nie sú.. ja tam dávam vždy toľko, (základ receptu som mala z netu, aj mne sa to zdalo veľa ale neskúšala som dať menej, lebo to bolo takto dobré)... ak vyskúšaš s menším množstvom, daj vedieť aké boli ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia