Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Čučoriedkovú bábovku zvládnu aj 12 ročné
Oddelíme si vajíčka. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žltkov preosieme práškový cukor a miešame mixérom...
Čokokoláčik s tvarohovou plnkou
Milujeme ho, receptík na čokokoláčik mám od kamarátky Peťky a plnku som si už dotvorila z iného...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Rybie filé s banánmi
Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...
Slivkový koláčik s posýpkou
Vsetky suroviny spolu vymiesat na hladke cesticko a vyliat na vopred vymasteny pekac s mastnym papierom ....
Syrové muffinky
Syrové muffinky patria medzi moje obľúbené pochutiny pre návštevy. Osobne používam menšie hviezdičkové formičky - také...
Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....
Tvarohová bábovka
Tvaroh, zmäknutý tuk, žĺtky a cukor do hladka vymiešame. Postupne pridávame mlieko a kypriaci...
Falošné moravské koláče bez lepku
Moravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou....
Nepečený dezert - variácia na krémeš
Výborný nepečený dezert, ktorý chutí naozaj každému, rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený.
Bravčové kapsičky so syrom a s paradajkami
Sviatočný obed, ktorý nie je časovo náročný.
Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...
Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré
Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.
Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...
Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...
Haute couture toast
Z toastu si vykrojíme vykrajovačkou koliesko, to opečieme v rúre či hriankovači, a pozdĺžne rozkrojíme napoly...