Čučoriedkové minitortičky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. októbra 2015
Čučoriedkové minitortičky
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na náplň:
50 g (napr. Lučina)
1 PL zarovnaná
1 ČL zarovnaná
150 g očistené
Na cesto:
170 ml
50 ml
1 ks
100 g
1 bal.
160 g
1 bal. Original s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker
1 ČL zarovnaná
Na ozdobenie:
200 ml
1 bal.
50 g (napr. Lučina)
50 g očistené




Postup

  1. 1

    Na prípravu budeme potrebovať formu na muffiny, 12 papierových košíčkov, elektrický ručný šľahač a cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Na prípravu náplne v mise metličkou vyšľaháme syr s cukrom a škrobom dohladka. Vmiešame čučoriedky.

  2. 2

    Na prípravu cesta v mise metličkou vymiešame cmar s olejom, vajcom, cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Múku zmiešame s pudingom a kypriacim práškom a vmiešame do zmesi. Polovicou cesta naplníme košíčky. Nanesieme náplň a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút.

  3. 3

    Muffiny necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Krátko zašľaháme syr a naplníme do cukrárskeho vrecka.

  5. 5

    Muffiny vyberieme z košíčkov. Minitortičky vytvoríme tak, že pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme šľahačkou a dozdobíme čučoriedkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia