Čučoriedkové minitortičky
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na náplň: | |
50 g (napr. Lučina) |
|
1 PL zarovnaná |
|
1 ČL zarovnaná |
|
150 g očistené |
|
Na cesto: | |
170 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
160 g |
|
1 bal. Original s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker |
|
1 ČL zarovnaná |
|
Na ozdobenie: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
50 g (napr. Lučina) |
|
50 g očistené |
|
Postup
-
1
Na prípravu budeme potrebovať formu na muffiny, 12 papierových košíčkov, elektrický ručný šľahač a cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Na prípravu náplne v mise metličkou vyšľaháme syr s cukrom a škrobom dohladka. Vmiešame čučoriedky.
- 2
Na prípravu cesta v mise metličkou vymiešame cmar s olejom, vajcom, cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Múku zmiešame s pudingom a kypriacim práškom a vmiešame do zmesi. Polovicou cesta naplníme košíčky. Nanesieme náplň a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút.
- 3
Muffiny necháme vychladnúť.
- 4
Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Krátko zašľaháme syr a naplníme do cukrárskeho vrecka.
- 5
Muffiny vyberieme z košíčkov. Minitortičky vytvoríme tak, že pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme šľahačkou a dozdobíme čučoriedkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu