Ovocné osvieženie
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
160 g |
|
100 g ( alebo margarín) |
|
30 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
Na náplň: | |
4 plátky |
|
z 1 pomaranča |
|
z 1/2 citróna |
|
250 g |
|
200 g |
|
120 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
250 ml (alebo ovocná šťava napr. džús z čiernych ríbezlí) |
|
2 - 3 pl |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto dobre spracujeme na doske na hladké cesto a odložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a podľa tortovej formy z neho vyrežeme kruh s priemerom 26 cm, ktorý položíme na dno vymastenej tortovej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme po obvode formy okraje do výšky asi 3 cm. Dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou a dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /> <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 minút
- 2
Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Pomarančovú a citrónovú šťavu nalejeme do hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a zahrievame na ohni až do rozpustenia želatíny. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Tvaroh, jogurt a cukor zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému tekutinu a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý tortový korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
- 3
Na náplň naukladáme ľubovoľné ovocie a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo ovocnou šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť. Pred servírovaním vyberieme tortu z formy a nakrájame na kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu