Marhuľové koláčiky s krémom

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 13. apríla 2014
Marhuľové koláčiky s krémom
Foto: Robert Hüttner
30
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
350 g
2 ks
2 ks
50 ml
Krém:
1 l
20 ks
300 g
20 g
30 g
40 g
Okrem toho:
 alebo čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny zmiešame dohromady a vymiesime tuhé cesto, ktoré pečieme vo formičkách vymastených maslom a vysypaných múkou. Pečieme na 180 stupňoch 8 až 10 minút.

  2. 2

    Krém: Uvaríme klasickým spôsobom puding, po vychladnutí pridáme kyslú smotanu.

  3. 3

    Do upečených košíčkov dáme nakrájané marhule, ktoré zalejeme krémom a dáme zapiecť na osem minút do rúry. Podávame horúce s medovým jogurtom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: