Marhuľové koláčiky s krémom
Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 13. apríla 2014
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 13. apríla 2014

Foto: Robert Hüttner
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 700 g |
|
| 350 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 50 ml |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 20 ks |
|
| 300 g |
|
| 20 g |
|
| 30 g |
|
| 40 g |
|
| Okrem toho: | |
| alebo čerstvé |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny zmiešame dohromady a vymiesime tuhé cesto, ktoré pečieme vo formičkách vymastených maslom a vysypaných múkou. Pečieme na 180 stupňoch 8 až 10 minút.
- 2
Krém: Uvaríme klasickým spôsobom puding, po vychladnutí pridáme kyslú smotanu.
- 3
Do upečených košíčkov dáme nakrájané marhule, ktoré zalejeme krémom a dáme zapiecť na osem minút do rúry. Podávame horúce s medovým jogurtom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu